ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - Tadej Enci v finalu EP gluhih

NOVICA 17.03.2016



Danes, v petek 18.03.2016 navijamo za Tadeja, ki bo na Poljskem tekel v finalu na 400m

Evropsko dvoransko prvenstvo gluhih v atletiki se je začelo v sredo, 16.03.2016. Tekmovanje je otvoril predsednik Evropske športne zveze gluhih (EDSO), Bjorne Riine. Slovesne otvoritve so se udeležili tekmovalci in njihovi trenerji ter spremljevalci vseh 14 držav udeleženk.

Slovenski predstavnik, Tadej Enci, je prvi dan tekmovanja tekel na drugi progi s številko 2. Bil je najhitrejši v prvi polfinalni skupini, z najboljšim kvalifikacijskim časom obeh polfinalnih skupin, tj. 51,28 sekund. V drugi polfinalni skupini je zmagal Turk Suezen, s časom 51,61 sekund. Rus Oblomkov, ki velja za favorita na tem tekmovanju, pa je dosegel tretji čas polfinalnih tekov obeh skupin. Tako sta pred finalom (ki bo v petek, 18.03.2016) v teku na 400 metrov Suezen in Oblomkov Encijeva največja tekmeca.

Encijev trener, Gregor Doberšek, je ocenil, da je Enci izredno dobro in taktično odtekel kvalifikacijski tek in se 100% držal dogovorjenega plana in s tem privarčeval energijo za veliki finale, ki pa bo glede na videno in bojevitost nekaterih atletov, izredno tekmovalno. Za las je namreč manjkalo, da Encija Poljak, ki je tekel na sosednji progi, po dvestotih metrih ni zrinil s proge, saj v dvorani atleti pri teku na 400 metrov po 150 metrih zapustijo svoje proge in se združijo na eni progi. Tadej se ni pustil zmesti in je do konca odtekel še zadnji krog.

Robert Žlajpah, predsednik športne zveze gluhih in Gregor Doberšek, trener, Encija spodbujata in motivirata pred velikim nastopom. Vzdušje v ekipi je fantastično. Tadej z velikim pričakovanjem in odločnostjo, da osvoji najvišje mesto, pričakuje veliki finale.

Petkov veliki finale na 400 metrov bo ob 15:40 uri in ga lahko spremljate TUKAJ

Čestitamo in držimo pesti!

Vir: Zveza gluhih in naglušnih Slovenije, AK Velenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!