ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - Maja Mihalinec 20. na svetovnem dvoranskem prvenstvu

NOVICA 21.03.2016



Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Maja Mihalinec, članica Atletskega kluba Velenje, je tekla v polfinalu dvoranskega svetovnega prvenstva v Portlandu v teku na 60 m in zasedla skupno 20. mesto (7,34). 

Mihalinčeva, ki je bila na koncu sedma med evropskimi tekačicami, je imela v drugi polfinalni skupini predzadnji prijavljeni izid sezone. Že na začetku je za tekmicami zaostala za dva metra in s tem izgubila možnost, da bi izpolnila drugi zastavljeni cilj, da bi po uvrstitvi v polfinale izboljšala osebni rekord.

“Že na startu sem zaostala, ne vem še točno, zakaj. Lahko da se mi je primerilo, kot nekajkrat tu na treningih, da sem se preveč odrinila navzgor. Proga je namreč zelo prožna in te bolj odrine navzgor namesto naprej, če ne reagiraš pravilno. Tudi v drugem delu nisem prišla v prvi položaj, preveč sem sem držala naprej. V kvalifikacijah mi je manjkalo malo aktivnosti, pribijanja z nogami ob tla, to sem želela popraviti, v polfinalu pa sem s tem s tem izgubljala preveč energije,” je pojasnila Mihalinčeva.

Nekaj ur pred tem je bila v šesti kvalifikacijski skupini tretja s 7,28 sekunde, kar je štiri stotinke pod njenim osebnim rekordom, ki ga je dosegla na zadnji tekmi pred SP. S tem se je neposredno po mestih uvrstila v naslednji tek, dosegla pa skupno 17. kvalifikacijski čas med 44 tekmovalkami. V polfinalu so bile najhitrejše Jamajčana Elaine Thompson (7,04), Američanka Barbara Pierre (7,06) in evropska prvakinja Dafne Schippers (7,08).“Med obema tekoma ni bilo veliko časa za počitek. Po kvalifikacijah sem porabila pol ure do hotela, potem sem šla takoj na kosilo, po njem za dobro uro in pol v sobo, pa znova nazaj v dvorano. Malo sem razočarana z nastopom v polfinalu, toda zadovoljna sem, da sem v kvalifikacijah tekla blizu osebnega rekorda in znova pod normo za to SP ter se uvrstila v polfinale. Tu sem pričakovala osebni rekord, kar bi morala odteči glede na čase na treningih,” je menila Mozirjanka Mihalinčeva.

Lani se je na svetovnem prvenstvu na prostem v Pekingu uvrstila v polfinale na 200 m, na tej razdalji pa je prav tako lani izpolnila tudi normo za letošnje olimpijske igre v Riu de Janeiru. “V tej zimi sem dobro tekmovala, dobro sem pripravljena in bom to prenesla v sezono na prostem. Po SP si bom vzela nekaj dni za počitek, potem pa bom imela takoj priprave za poletno sezono. Na priprave bomo šli verjetno v drugi polovici aprila. Potem pa imam dva cilja, najprej bom vse moči usmerila v nastop na evropskem prvenstvu v Amsterdamu, potem pa si želim dobro teči tudi na olimpijskih igrah,” je napovedala Mihalinčeva, ki so bo skušala čim prej zagotoviti tudi normo za OI na 100 m.

Vir: Atletska zveza Slovenije
 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!