ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - članska ekipa ŽNK Škale zmagala v Mariboru

NOVICA 29.03.2016



Članska ženska ekipa je na praznični ponedeljek gostovala v Mariboru in povsem zasluženo zmagala z 2:1. Za zmago sta v polno zadele Larissa Šoronda (1:0) in Maruša Sevšek 11m (2:0).

V tekmo so krenile podjetno in si tako že v 4. minuti pripravile prvo priložnost in jo tudi uspešno realizirale. Po predložku s kota se je v kazenskem prostoru najbolje znašla včeraj izjemna Larissa Šoronda in z natančnim strelom z glavo matirala domačo vratarko Saro Lovrec. Skozi celoten prvi polčas so prevladovale na igrišču in si ustvarile še tri100 % priložnosti za zadetek, a bile pri zaključku premalo zbrane ali pa se je izkazala domača vratarka Lovrecova. Domačinke si nevarnejših priložnosti v prvem polčasu niso pripravile.

Med polčasom je trener Dušan Uršnik opravil eno menjavo, namesto Ane Berdnik je v igro vstopila Eva Mirtič. Drugi polčas so precej bolje pričele domačinke, a se niso pustile zmesti.

V 66. minuti je v domačem kazenskem prostoru z roko igrala povratnica v domačem vijoličnem dresu Dominika Čonč, glavna sodnica Aleksandra Česen pa je pokazala na najstrožjo kazen. Maruša Sevšek je z uspešno izvedenim strelom povišala naše vodstvo na 2:0.

Tudi v drugem polčasu so si pripravile kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V 80. minuti manjša napaka naše obrambe. Na 1:2 z zadetkom znižala Milošič Dušanka.

Do konca tekme je imela najlepšo priložnost v 83. minuti Larissa Šoronda, a je bila za las nenatančna. V 85. minuti je namesto nje v igro vstopila Ines Pijukovič. Rezultat se do konca tekme ni spremenil.

Larissa Šoronda: "Za nami je dobra tekma. Vesela sem zadetka, a bi lahko dodala še kakšnega. Maribor je dobra ekipa, zato je ta zmaga še toliko bolj pomembna. Čestitke soigralkam za odlično tekmo!"

Dušan Uršnik: "Pričakovali smo težko tekmo in se na njo tudi zelo dobro pripravili. V tekmo smo šli zelo napadalno in čvrsto, kar se nam je zelo hitro obrestovalo. Po lepi akciji je v polno zadela Larissa Šoronda. Celoten prvi polčas smo nadzorovali potek igre in si ustvarili še tri 100 % priložnosti ki jih nismo uspešno realizirali. V prvih petnajstih minutah drugega polčasa smo se kljub drugačnim napotkom povlekli v obrambo in dovolili nasprotnikom nadzor nad igro. Potem smo se ponovno zbrali, vzpostavili enakovredno igro, ustvarili še tri 100 % priložnosti, a bili pri zaključkih premalo natančni. Še enkrat smo dokazali, da smo nevarni iz prekinitev. Po predložku iz kota igra domačih z roko in uspešno realizirana 11m Maruše Sevšek. Proti koncu tekme manjša napaka naše obrambe in znižanje rezultata na 2:1. Zaslužena zmaga mojih igralk, ki bi lahko bila ob boljši realizaciji še višja. Čestitke igralkam!"

Čestitamo!

Vir: ŽNK Rudar Škale

 

Vir: ŽNK Rudar Škale

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak