ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - članice ŽNK Rudar Škale zmagale doma

NOVICA 03.04.2016



Dekleta so začele podjetno in skozi celoten prvi polčas narekovale potek igre. Že v prvem delu prvega polčasa so si pripravile tri 100 % priložnosti, a so ostale neizkoriščene, predvsem zaradi njihove nezbranosti pri zaključku. Poskusile so Larissa Šoronda, Lara Prašnikar in Vanja Duronjić, a rezultat se ni spremenil. Že v 15. minuti je bil trener Uršnik zaradi poškodbe primoran opraviti prvo menjavo. Namesto poškodovane Eve Mirtič je v igro vstopila Ana Berdnik. Staro nogometno pravilo pravi "Kdor ne da, dobi." Kar ni uspelo njihovim dekletom pa je uspelo gostjam, ki so zadele iz edine prave priložnosti, pri tem pa je sodnik spregledal očiten prepovedan položaj.

Med polčasom je trener Dušan Uršnik opravil drugo menjavo in v igro namesto Ane Berdnik poslal Ines Pijuković. Tudi v drugem polčasu so bile boljši nasprotnik, a ponovno nismo izkoristile danih priložnosti. Vse do 65. minute, ko je z izjemnim zadetkom izenačila Maja Jevtić. Verjeli so v svoje igralke, v njihovo željo po zmagi. Bolj se je tekma približevala koncu, bolj so bile nevarne. Gostujoče igralke so z nepotrebnim zavlačevanjem sicer poskušale tekmo pripeljati do konca brez spremembe izida, a se dekleta niso dala. V 84. minuti je v igro namesto Ane Berdnik vstopila mlada Maša Praprotnik. V 89. minuti je našo premoč z zadetkom za 2:1 kronala Sanja Malinić. Po doseženem zadetku so vse do zadnjega sodniškega žvižga pritiskale na gostujoča vrata in tekmo mirno pripeljale do konca. Težka, a zaslužena zmaga.

Dušan Uršnik: "Zaslužena in težko priborjena zmaga. V tekmo smo ponovno krenili zelo podjetno in si že v prvem delu prvega polčasa pripravili več 100% priložnosti, a bili neučinkoviti pri zaključku. Skozi celoten prvi polčas smo prevladovali na igrišču nikakor pa nismo uspeli zadeti. Gostje pa so zadetek dosegle iz edine prave priložnosti v prvem polčasu. V drugem polčasu smo si želeli nadoknaditi prvi polčas in zmagati. Po odličnem strelu Maje Jevtić nam je uspelo izenačiti. Prepričan sem bil v svoje igralke in v njihovo željo po zmagi. Po ponovnih več 100% priložnostih je pred koncem rednega dela, ki ga je zaznamovalo predvsem nepotrebno zavlačevanje gostij, za našo zmago zadela še Sanja Malinić, celotna ekipa pa je po vodstvu tekmo mirno pripeljala do konca. Čestitke igralkam!"

Bravo dekleta!

Pred njimi je reprezentančni premor, naslednja tekma pa 17. 4. 2016 v Beltincih. 

Vir: ŽNK Rudar Škale

Vir: ŽNK Rudar Škale

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak