ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rekreacija - Istrski maraton 2016

NOVICA 14.04.2016



V nedeljo 10.04.2016 je v Portorožu potekal Banka Koper 3. Istrski maraton. Štartno številko si je pravočasno zagotovilo 4400 tekačev. Organizatorji so z lahkoto zapolnili razpisanih 1500 mest za tek na 11,5 kilometra in 2000 mest za polmaraton, le maratoncev se je zbralo malo manj, kot je bilo razpisanih mest, torej manj kot 500. Valovit višinski profil verjetno ni bil razlog za manj prijav na maraton, saj imata precej valovita višinska profila tudi ostali dve progi v slovenski Istri. 
Maratoncev je nastopilo podobno število kot lani, na ostalih dveh progah pa je teklo po 500 tekačev več kot leto prej. Prijave so prišle iz 22 različnih držav, med tujci je sosedov Italijanov 197 in Hrvatov 73, sledili so jim Slovaki s 40 predstavniki, Srbi z 20 in Avstrijci s 15 predstavniki. Med tujci je bilo 61 odstotkov moških in 39 odstotkov žensk, skupno pa tekaško populacijo BK3IM predstavlja 51 odstotkov moških in 49 odstotkov žensk, torej gre za zelo podobno porazdelitev po spolu, kot jo ugotavljamo sicer med prebivalstvom. Dve tretjini prijavljenih tekačev sta vpisali klub ali skupino, ki ji pripadajo, 239 tekačev pa je teklo pod imenom Intesa Sanpaolo, torej lastnika glavnega pokrovitelja, Banke Koper; to je bila tudi najštevilnejša prijavljena skupina. 

Odlično so se izkazali tudi velenjski rekreativni tekači. Sanja Brglez je osvojila 2. mesto, Viktorija Modrijan 4. mesto in tretja slovenka absolutno in veteranka Boža Meža si je delila 7. - 8. mesto absolutno, kakor tudi zmago v kategoriji. Kralj Darko je bil tretji v kategoriji slovenskih veteranov. Med rezultati najdete še druge zelo uspešne nastope velenjskih rekreativcev, kakor tudi prve pretečene maratone velenjčanov.

Na prvi sliki najdete štartne števike večine velenjskih tekačev na 21 km kakor tudi 42 km. 

Uradne rezultate po kategorijah najdete tukaj.

Reportažo iz prireditve si lahko pogledate na povezavi.

Iskrene čestitke vsem in želimo vam še veliko uspešno pretečenih kilometrov v prihodnje!


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!