ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - zgodovinska zmaga nogometašev Rudarja v Zavrču

NOVICA 18.04.2016



V 30.krogu prve lige TS so se nogometaši Rudarja v gosteh pomerili z NK Zavrčem in ga premagali z 2:0
Postava: Radan, Kašnik, Pišek, Eterović (od 72. Krcić), Črnčič, Tolimir (od 64. Lotrič), Babić, Bolha, Trifković (od 86. Ihbeisheh), Džinić, Jahić.

Nogometaši Rudarja so zabeležili četrto zaporedno zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. V 30. krogu smo v Zavrču premagali tamkajšnjega prvoligaša, se z njim izenačili na sredini lestvice in hkrati zabeležili zgodovinsko, prvo zmago v Halozah.

V prvem delu je bila tekma nezanimiva, brez pravih priložnosti – z izjemo poskusa Kokoroviča in obrambe Mateja Radana v zaključku, igra pa se je razživela v nadaljevanju.

V 53. minuti smo povedli z 1:0. Stjepan Babić je opravil večino dela, zadetek pa je dosegel Mate Eterović, ki je žogo z neposredne bližine poslal v mrežo. Zavoljo zaostanka na semaforju se je Zavrč preusmeril v napad, prazen prostor pa je bil priložnost za hitre protinapade Rudarja. Iz enega takih bi lahko Eterović dosegel drugi zadetek, vendar je bil v igri 1 - 1 spretnejši vratar Matija Kovačić.

Strelec prvega zadetka je takoj po zgrešeni 100-odstotni priložnosti odšel iz igre, vstopil pa je Amer Krcić. Njegov prvi stik z žogo je bil za 2:0. Znova je podal Stjepan Babić, Krcić pa se je v kazenskem prostoru dobro znašel in lepo ter natančno zadel za končnih 2 - 0. 

Čestitamo!


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak