ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - v Rdeči dvorani padla tudi Ribnica

NOVICA 05.05.2016



Na drugi domači tekmi končnice 1. NLB Leasing lige so v velenjski Rdeči dvorani naše ose gostile rokometaše Riko Ribnice.
Dvoboj drugo- in peto-uvrščene ekipe rednega dela je bilo tokrat namenjeno vsem športnim ekipam ter individualnim športnikom in športnicam Šaleške doline. Naše ose so lovile že 23. tekmo brez poraza in tudi tokrat jih je s polnih tribun domače dvorane spremljalo lepo število gledalcev. Kapetan Staš Skube in soigralci so tekmo ponovno pričeli dobro in takoj prešli v vodstvo s 4:1. Znova je blestel naš vratar Benjamin Burić, ki je od osmih poskusov Ribničanov prejel samo tri gole in tako smo po četrtini igre vodili z 8:3. Naši fantje so še naprej kazali atraktivno in hitro igro in tako polčas dobili z rezultatom 17:11.
V začetku drugega polčasa se je prebudil prvi strelec Ribničanov Patrik Leban, ki nam je s svojimi zadetki nekajkrat nevarno zapretil, a naših fantov tudi to ni ustavilo in tako so po osmih minutah prvič na tekmi vodili s sedmimi zadetki prednosti (22:15). Domača obramba je še naprej delovala trdno, do minut na parketu so prišli tudi ostali igralci in prednost je bila še naprej na varni razliki. Ekipi sta se po šestdesetih minutah igre razšli z rezultatom 31:23 in tako so naše ose osvojile novi dve točki.
Prvi strelec dvoboja je bil Niko Medved, ki je zadel sedemkrat, po šestkrat pa sta zadela Nejc Cehte in Mario Šoštarič.
Na današnji tekmi smo imeli kar dva jubilanta, saj je Staš Skube že v prvem polčasu dosegel svoj 600. gol v črno-rumenem dresu, nato pa je v drugem polčasu še Niko Medved dosegel svoj 700. zadetek za RK Gorenje Velenje.
Janez Gams, igralec RK Gorenje Velenje: ''Ponovno smo odigrali korektno in zavzeto, na nasprotnika smo se zelo kvalitetno pripravili, saj so trenutno Ribničani v zelo dobri formi. Zmaga je tukaj, dve točki sta naši in tekma je za nami. Sedaj nas čakajo priprave na Maribor, kjer bomo poskusili kar se da izkoristiti teh nekaj dni. Vemo, kaj je naš cilj in kaj moramo storiti, da ga izpolnimo.''
Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''Zmaga danes ni bila enostavna, saj smo morali vložiti precej energije. Mogoče je navzven izgledalo drugače, a če bi se malce manj angažirali, bi lahko bila slika povsem drugačna. Fantje so se odlično pripravili, izpolnjevali vse naloge in tako smo tudi zmagali. Sedaj nas čaka Maribor in nova težka tekma. V končnici je vsaka tekma težka, a kot vedno gremo po novo zmago.''
1. NLB Leasing liga, 3. krog končnice
RK Gorenje Velenje : RD Riko Ribnica 31:23 (17:11)
Velenje, Rdeča dvorana, 500 gledalcev, sodnika Boštjan Žitnik in Mitja Smolko
Gorenje: B. Burić (11 obramb), Zaponšek (1 obramba); Mazej, Cehte 6, Medved 7, S. Burić, Tajnik, Szyba 1, Skube 4, Golčar 3, Šoštarič 6, Kleč 1, Gams 2, Ratajec 1, Nosan 1
Ribnica: Perovšek (3 obrambe): Klarič (6 obramb); Leban 5, Fink 3, Grebenc 4, Knavs, Henigman 4, Skušek 2, Pucelj 1, Petek, Nosan, Kljun 1, Benčina, Atanasov, Košmrlj
Sedemmetrovke: Gorenje 3 (3); Ribnica 3 (3)
Izključitve: Gorenje 2 min; Ribnica 8 min
Naslednja tekma naših os bo že v soboto, 7. maja 2016, ob 17.00 v dvorani Tabor. Fantje odhajajo na težko gostovanje v Maribor. 

Čestitamo fantje! 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje, Foto: Goran V.K. Photography

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!