ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - na domačem igrišču poraz s Koprom

NOVICA 08.05.2016



V 33.krogu prve lige TS smo se na domačem igrišču pomerili s FC Koprom in izgubili z 2:0.
NK Rudar Velenje – FC Koper 0:2 (0:2)
Stadion Ob jezeru, gledalcev 550.
Postava: Radan, Kašnik, Trifković (od 68. Prašnikar), Črnčič, Pišek (od 57. Lotrič), Bolha (od 83. Grbić), Tolimir, Džinić, Jahić, Eterović, Babić.
Velenjčani smo ob Krčanih najuspešnejše moštvo zadnjih šestih krogov, v katerih smo vknjižili 13 točk in se tako oddaljili od gole borbe za prvoligaški obstanek. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so se na zelenici Mestnega stadiona ob jezeru pomerili s Koprom, po dveh tekmah brez zmage, zaključno žogico za ohranitev prvoligaškega statusa, a nam to ni uspelo.
Ob porazu tri tekme pred koncem sezone še nismo potrdili obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj je bil Koper prepričljiv že v prvem polčasu. Prvi zadetek je namreč dosegel Ekvadorec v slovenskem moštvu Castillo, ki je premagal našega vratarja Mateja Radana.
Mariborčan v dresu Rudarja je moral po žogo v svojo mrežo tudi v 37. minuti, ko je mladinski reprezentant Štulac za svoj peti gol v prvenstvu lepo izkoristil predložek Radujka. V drugem polčasu je sledilo nekaj naših poskusov.
Nikola Tolimir je imel odprto pot do zadetka, a je v 72. minuti zadel le soigralca. Velenjčani smo še naprej prežali na napake Kopra, a je izid ostal nespremenjen tudi po štirih minutah sodniškega podaljška. 

Vir: NK Rudar Velenje

 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!