ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - zmaga nogometašic ŽNK Rudar Škale

NOVICA 24.05.2016



Po odlični igri naših igralk smo v ŠC Jama - Ljubljana na umetni travi z zadetki Vanje Duronjić 2x, Sanje Malinić in Larisse Šoronda premagale ŽNK Olimpija s 4:0.

Po porazu v prejšnjem krogu so tokrat dekleta strnile vrste. Tekmo smo odprle podjetno in že od prve minute napadale domači gol. S kombinatorno igro po tleh nam je igra lepo stekla in rezultat je sledil. V 12. minuti nas je z izjemno lepim strelom v vodstvo popeljala Vanja Duronjić. Tudi po vodstvo smo nadaljevala z istim tempom, domačinkam pa onemogočale protinapade. V 23. minuti je po izjemnem prodoru Lare Prašnikar na 2:0 povišala Sanja Malinić. Po danem zadetku se je tempo igre malce umiril, tudi zaradi precejšnje vročine sončnega dne v Ljubljani.
V drugem polčasu smo želele svojo prevlado na igrišču le še potrditi. V 49. minuti se je v kazenskem prostoru domačink najbolje znašla Vanja Duronjić in z zadetkom z glavo povišala na 3:0. Na naslednji zadetek smo čakali le 2. minuti, ko se je najbolje znašla Larissa Šoronda in postavila končni rezultat 4:0. Trener Dušan Uršnik je v naslednjih minutah opravil obe menjavi in v igro namesto Maje Jevtić poslal Tamaro Janković, namesto Larisse Šoronde pa Ines Pijuković.
Tudi menjave velike spremembe na igrišču niso prinesle, naša ekipa je tekmo mirno pripeljala do konca, si ustvarila še nekaj priložnosti a bile pri zaključku nezbrane ali pa je bila na pravem mestu domača vratarka.
Dušan Uršnik: "Suverena zmaga v težkih pogojih na neugodni in vroči umetni travi. Skozi celo tekmo smo imele terensko premoč in po dveh zadetkih v prvem polčasu enako nadaljevalu tudi v drugem. Še dvakrat smo hitro zadeli si pripravili še nekaj priložnosti in tekmo mirno pripeljali do konca. Čestitke igralkam za zmago!"
V nedeljo je pred nami zadnji krog SŽNL. Na domačem igrišču z naravno travo - Mestnega stadiona ob jezeru bomo gostile ekipo Radomelj. Vabljeni v čim večjem številu.

Vir: ŽNK Rudar Škale

Vir: ŽNK Rudar Škale

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!