ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plavanje - državno prvenstvo – novih šest medalj

NOVICA 30.05.2016



V Kranju je od 26. do 29. 5. 2016 potekalo Odprto absolutno prvenstvo Slovenije v plavanju. To je bila zadnja priložnost za slovenske reprezentante, da si zagotovijo nastop na Olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Nastopilo je 275 plavalcev iz Avstrije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske, Izraela, Kazahstana, Črne Gore, Srbije in Slovenije. Med njimi je dobro tekmovalo 14 plavalcev Plavalnega kluba Velenje. Žal norme Nastji Govejšek ni uspelo odplavati.Njen trener Jure Primožič je novinarju STA povedal: »Seveda sva imela pred sezono olimpijske načrte, a se ni izšlo. Nič ne de. Še vse je pred njo, zelo je mlada, odhaja v ZDA, kjer bodo razmere za delo boljše, ob sebi bo imela dobro ekipo, s katero lahko uresniči vse svoje cilje. Priložnosti bo še veliko, ne zgolj za ene, morda tudi za dvoje, celo troje olimpijske igre«.Povedal je še, da Nastjo po maturi čaka selitev na univerzo Louisville v Kentuckyju.

Velenjeski plavalci so osvojili 2 zlati, 2 srebrni in 2 bronasti medalji.Nastja Govejšek osvojila dve zlati na 50 m in 100 m delfin ter srebrno medaljo na 100 m prosto. Kristjan Meža je osvojil srebrno medaljo na 50 m prosto in bonasto medaljo na 50 m delfin. Še kadetinja Aida Jusić je osvojila bronasto medaljo na 100 m hrbtno. Z rezultatom 1:07,56 je tudi izpolnila normo za status kadetske reprezentantke Slovenije. V finale so se uvrstili še Nuša Erjavec (50 m in 100 m prsno), Miha Sušec (200 m hrbtno) in Jaša Gradišek (800 m prosto).
Odplavali so tudi dva kadetska klubska rekorda.

Vsem plavalcem za dosežene rezultate in uvrstitve, kot tudi njihovima trenerjema Juretu Primožiču in Denisu Doblšku, iskreno čestitamo.

Kadetska klubska rekorda:
Aida Jusić:100 m hrbtno 1:07,56,
Jaša Gradišek: 800 m prosto 9:08,07 

Rezultati

Čestitamo!

Vir: Plavalni klub Velenje

Vir: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!