ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - Evropsko prvenstvo na Finskem

NOVICA 06.07.2016



Evropskega prvenstva v judu v finski Vaanti se je udeležila tudi velenjska judoistka Veronika Mohorič

Po dolgi in uspešni sezoni se je v začetku julija evropskega kadetskega prvenstva v judu udeležila tudi najuspešnejša velenjska tekmovalka Veronika Mohorič. Udeležbo na evropskem prvenstvu, ki je bilo tokrat v Vanti na Finskem, si je Veronika izborila z uspešnimi uvrstitvami na evropskih pokalih.

Uvrstitev Veronike Mohorič na evropskem prvenstvu ni bila najbolj uspešna, saj je žal izpadla že v predtekmovanju. Opravičilo je morda le to, da je v konkurenci tekmovalk v kategoriji +70 kg, bila Veronika daleč najlažja tekmovalka s 76 kilogrami. Prevladovale so tekmovalke, ki so imele krepko čez 100 kilogramov. Kljub vsemu je uvrstitev in udeležba na evropskem prvenstvu do sedaj največji uspeh kluba v zgodovini.

Prihodnje leto bo Mohoričeva tekmovala med mladinkami v kategoriji do 78 kg, kjer bosta njena borbenost in znanje prišla bolj do izraza. Verjamemo, da bomo o njenih uspehih na tatamiju še poročali.

Čestitamo!

Vir: Judo klub Velenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!