ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - za uvod v novo sezono točka proti Krškemu

NOVICA 16.07.2016



Stadion Ob jezeru, gledalcev 500, sodniki: Mertik (Odranci), Šinkovec (Maribor) in Kepe (Lendava).
Strelca: 1:0 Glavina (16.), 1:1 Dangubić (74.).
Postava: Ristić, Bolha, Mužek, Billong, Zec, Tolimir, Krcić (od 78. Pišek), Grbić (od 69. Eterović), M. Babić, Črnčič (od 78. Vručina), Glavina.

V prvi tekmi uvodnega kroga Prve lige Telekom Slovenije gledalci na stadionu ob Jezeru niso videli ravno privlačne nogometne predstave, še petič v medsebojnih tekmah pa so Krčani v dvoboju z Velenjčani ostali neporaženi. Bližje zmagi so bili naši nogometaši, ki so imeli več od igre, toda Dangubić je gostom prinesel na koncu točko.

Uvodne minute so pripadle domači ekipi, ki je bila več pri žogi, do prve priložnosti smo prišli preko Maria Babića, vendar je bil gostujoči vratar Zalokar na mestu. Kar ni uspelo Babiću, je v 16. minuti Glavini, ki je že v svojem prvem nastopu zadel za Velenjčane. Nikola Tolimir je z desne strani podal žogo v kazenski prostor gostov, kjer je z glavo nespretno posredoval Pavić, ki je žogo podaljšal do Denisa Grbića. Zalokar je Grbićev strel še ubranil, odbito žogo pa je Glavina pospravil v mrežo.

Tudi po prvem golu v letošnji sezoni smo bili nevarnejši nasprotnik, priigrali smo si nekaj polpriložnosti, vendar Zalokar ob poskusih ni imel težjega dela, brez njega pa je bil domači vratar Borivoj Ristić, saj Krčani v prvih 45 minutah niso niti enkrat ogrozili njegovih vrat.

V 60. minuti smo bili zelo blizu novega zadetka, saj je Glavina s približno 12 metrov zadel prečnik. Šele pet minut pozneje so Krčani po prekinitvi prvič nekoliko resneje ogrozili domača vrata, vendar Špiler žoge z glavo ni najbolje zadel, tako da je Ristić spet ostal brez dela. Zato pa je domači kapetan pet minut pozneje dobro posredoval pred Kramaričem, ki ni prišel do zaključnega strela. Z dobrim prodorom po desni strani se je v 71. minuti izkazal Klemen Bolha, vendar njegova podaja ni prišla do Mateja Eterovića.

Zapravljene priložnosti so se domačinom maščevale v 74. minuti. Na svoji polovici so dovolili, da je Dangubić na lahek način prišel do žoge, novinec v krški ekipi se je sprehodil skozi njihovo obrambo, z 20 metrov streljal proti velenjskim vratom, zadel zgornji levi kot in premagal nemočnega Ristića. V predzadnji minuti rednega dela tekme je bil po podaji Anžeta Piška z desne strani blizu zmagovitega zadetka Bojan Vručina, vendar je njegov strel z glavo končal mimo leve vratnice krških vrat. 

Vir: NK Rudar

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!