ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - krstni olimpijski nastop Maje Mihalinec na 200 m

NOVICA 16.08.2016



V Riu najhitrejša Slovenka Maja Mihalinec, članica Atletskega kluba Velenje je končala svoj olimpijski debi: s časom 23,38 pritekla do 6. mesta v prvi od devetih kvalifikacijskih skupin na 200 m, skupno je dosegla 48. čas predtekmovanja. Za preboj v polfinale je bilo potrebno teči 22,94.

Maja je na svojem FB profilu zapisala: Za mano je krstni olimpijski nastop, ki se mi žal ni izšel po pričakovanjih. Že v začetku sezone smo vedeli, da bo težko načrtovati dva vrhunca forme pa vseeno verjamem, da sem trenutno morda celo bolje pripravljena kot na evropskem prvenstvu. Štartala sem na osebni rekord, ampak danes se ni izšlo. Že v ogrevanju sem čutila veliko nervoze pred največjo tekmo v življenju, želja je bila prevelika in verjetno me je to tako izčrpalo, da sem že na štart prišla emotivno prazna, kar pa seveda ne pomeni, da nisem bila motivirana. Nasprotno. Štartala sem ambiciozno, bila v super poziciji potem pa pred ciljem žal naredila napako in se nagnila preveč naprej, zaradi česar sem na koncu izgubljala hitrost. Škoda, da je bil to današnji razplet, pa vseeno pride v življenju športnika tudi takšna izkušnja. Hvala navijačem, ki ste z mano tudi, ko ne gre najbolje in me spodbujate. Po trenutnem razočaranju vem, da se bom tudi sama kmalu zavedla, da je že uvrstitev na olimpijske igre vrhunski dosežek, motivacije za nove zmage pa mi ne manjka.

Bravo Maja! Iskrene čestitke za krstni olimpijski nastop, priložnosti bo še veliko!

Izjava Maje Mihalinec po končanem tekmovanju!

Vir: Atletska zveza Slovenije in FB profil Maja Mihalinec 

 

Vir: Atletska zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!