ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - z izjemnim Zaponškom do druge zmage v Ligi SEHA Gazprom

NOVICA 06.10.2016



Rokometaši Gorenja Velenja so se na peti tekmi regionalne Lige SEHA Gazprom razveselili drugega uspeha. V Rdeči dvorani v Velenju so na kolena spravili bosanskega prvaka Izvidjača. Ose so moštvo z Ljubuškega, ki po petih tekmah kot edino ostaja brez zmage, ugnale z 31:24.

Velenjski rokometaši, ki jih je prvič vodil novi trener Borut Plaskan, v ekipi pa je zaradi bolezni manjkal Vid Levc, so tekmo začeli precej nervozno, kar so gosti s pridom izkoristili in večino prvega polčasa vodili. Na začetku 24. minute je Anže Ratajec s svojim prvim golom izid poravnal na 9:9, to pa je bil le uvod v niz, ki je črno-rumene na premor popeljal v vodstvu s 14:11.

Na začetku drugega polčasa so rokometaši Izvidjača dvominutno odsotnost Alema Toskića, ki je bil izključen v zadnjih sekundah prvega dela, izkoristili le za dosego enega zadetka, saj je nato izjemni Rok Zaponšek znova zaklenil svoja vrata. V peti minuti nadaljevanja so ose po zadetku s krila kapetana Nika Medveda prvič povedle s +4 (17:13). Izvidjač se je nato uspel približati na 18:16, a so gostitelji niti igre kaj hitro znova prevzeli v svoje roke. Z razigranim Toskićem, ki je v nadaljevanju dosegel tri izmed svojih štirih zadetkov, ob tem pa izsilil še sedemmetrovko, je velenjska zasedba deset minut pred koncem povedla s 27:20, nato pa tekmo le še mirno pripeljala h koncu.

Pri Gorenju Velenju sta bila s po petimi goli na koncu najboljša Matjaž Brumen (sedemmetrovke 4:5) in Medved (sedemmetrovke 3:3), v vratih pa se je s kar 17 obrambami (17:40) izkazal Zaponšek. Za Izvidjač sta visokorasla Hrvata Matej Hrstić (11:17) in Josip Šarac (7:10) skupaj prispevala tri četrtine golov (18).
Pred zasedbo Gorenja Velenja je sedaj skoraj dvotedenski premor. Naslednji obračun, tudi ta v Ligi SEHA Gazprom, jih namreč čaka v torek, 18. oktobra. Tedaj jim bo ob 17. uri v domači dvorani nasproti stal makedonski Metalurg.

Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Čestitke nasprotnikom za športno in korektno tekmo, za katero mislim, da je bila dobra. Naši ekipi se je videlo, da smo obračun začeli v krču, saj smo zgrešili nekaj neoviranih strelov, ki jih sicer ne bi smeli. To se je pripetilo tudi našim najizkušenejšim igralcem. Toda v nadaljevanju smo zaigrali bolje v obrambi, kar je obenem prineslo bolj sproščeno igro v napadu. Tudi po zaslugi obramb Zaponška smo dosegli nekaj lahkih golov. V drugem polčasu je bila naša igra že na precej visokem nivoju, a prostora za napredek je še precej. Do naslednje tekme nas loči kar nekaj časa, tega pa bomo porabili, da dodelamo nekatere stvari v igri. Optimistično čakamo naslednjo tekmo."

Rok Zaponšek, igralec RK Gorenje Velenje:
"Tekmo smo začeli nekoliko nervozno, nismo igrali tako, kot znamo. Kljub temu nismo zganjali panike, v zaključku prvega polčasa ulovili tekmeca, v nadaljevanju pa počasi, a zanesljivo ušli na varno razliko. Tekma je bila težka, saj ima Izvidjač na voljo izjemne posameznike na zunanjih položajih. Uspeli smo z disciplinirano igro. Čestitke tudi nasprotnikom za prikazano."

LIGA SEHA GAZPROM, 5. KOLO:
Sreda, 5. oktobra:
RK GORENJE VELENJE : HRK IZVIDJAČ CO 31:24 (14:11)
Gorenje Velenje: Baznik, Cehte 4, Medved 5 (3), Celminš, Ovniček 2, Stojnić, Toskić 4, Mitrović 3, Potočnik 2, Golčar, Kleč 2, Gams 1, Zaponšek (17 obramb), Ratajec 2, Nosan, Brumen 5 (4).
Izvidjač: Miličević 1 Mandić 1, Čutura 1, Jarak, Šarac 7, A. Grbavac, Primorac, Kvesić (8 obramb), J. Grbavac, Cirjak 1, M. Pavlak 2, Hrstić 11, Rodin, Eres, A. Pavlak, Grbovac (1 obramba). 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!