ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - iz Nove Gorice s polnim izkupičkom

NOVICA 02.11.2016



V 15. krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar v gosteh pomerili z ND Gorico in tekmo dobili z 1:3.

ND Gorica – NK Rudar Velenje 1:3 (0:0)

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Žnidaršič, Ajdovec (oba Kranj) in Pospeh (Ljubljana).
Strelci: 0:1 Lotrič (48.), 0:2 Glavina (55.), 1:2 Burgić (80./11 m), 1:3 Mary (85.).
Postava: Ristić, Bolha, Grgić, Kašnik, Jahić, Grbić (od 69. Krcić), Babić, Lotrič, Trifković, Glavina (od 86. Vručina), Eterović (od 83. Mary).

Prvi polčas je minil v rahli prevladi domačih, ki so večkrat poskušali s streli proti vratom, toda praktično niti z enim poskusom niso ogrozili mreže Borivoja Ristića. Na drugi strani tudi Grega Sorčan ni imel veliko dela, Velenjčani smo namreč poskusili dvakrat in obakrat merili nenatančno.

Zato pa smo že v uvodu drugega polčasa povedli. Po akciji Mateja Eterovića je žoga prišla v kazenski prostor do Mitje Lotriča, ki je sprožil, zadel Kavčiča, od njega pa se je žoga odbila v mrežo.

Že sedem minut pozneje smo vodili že z 2:0, potem ko je Dominik Glavina ob slabem posredovanju Grege Sorčana zadel z roba kazenskega prostora. Za Glavino, vodilnega strelca prvenstva, je bil to že deveti zadetek v sezoni!

Burgić je v 80. minuti unovčil še enajstmetrovko ter vrnil nekaj upov tokrat ne preveč razpoloženi Gorici. Toda te je kmalu pokopal naš adut s klopi John Mary, ki je v 85. minuti zadel za 3:1. 

Vir: NK Rudar Velenje

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!