ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Športno plezanje - Janja Garnbret najboljša mladinka na svetu tudi v balvanih

NOVICA 14.11.2016



Potem ko je v sredo, 9. novembra 2016 naša mlada plezalka Janja Garnbret na mladinskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem pometla s konkurenco v težavnostnem plezanju, je včeraj, v nedeljo, 13.novembra 2016 ponovno slavila tudi v kategoriji plezanja v balvanih.

Janja Garnbret je tretjemu zaporednemu naslovu mladinske svetovne prvakinje v težavnosti na Kitajskem dodala še drugo zaporedno najžlahtnejšo lovoriko v balvanih

Sedemnajstletna Janja Garnbret (Šaleški AO) je bila po sredinem težavnostnem zmagoslavju razred zase tudi v balvanih. V finalu je bila daleč najboljša, saj je edina dosegla vse štiri vrhove in tako ubranila tudi naslov svetovne mladinske prvakinje v balvanskem plezanju v kadetski konkurenci do 18 let. "Vesela sem, da mi je uspelo splezati vse balvane v vseh krogih. Čeprav sem že po prvih treh balvanih postala svetovna mladinska prvakinja, sem se kljub temu pošteno namučila za vrh v zadnjem balvanu. Še posebej pa sem vesela, da sva z Vito pokazali, da s Slovenkami ni šale. Zadovoljna sem s svojo formo in se že veselim svetovnega pokala v Kranju," se je smejalo nepremagljivi Korošici. 

Z dvojnim zlatom je Janja potrdila, da je v odlični formi in pripravljena na svetovni pokal v Kranju, ki bo 26. in 27. novembra 2016.

Čestitamo! Bravo Janja!

Vir: Planinska zveza Slovenije

Vir: Planinska zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!