ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Z izjemno igro Gorenje na kolena spravilo hrvaške prvake

NOVICA 07.12.2016



Na tekmi 12. kola Lige SEHA Gazprom so rokometaši Gorenja Velenja pripravili velikansko presenečenje. Kljub zdesetkani zasedbi so v domači Rdeči dvorani pred izjemnimi navijači ugnali zasedbo PPD Zagreba. Moštvo, ki nastopa v Ligi prvakov je klonilo s 26:27.

Velenjčani so si pot do četrte zmage v regionalnem tekmovanju začeli tlakovati že v uvodnih minutah, v katerih so se favoriziranim gostom, ki so pred dnevi med evropsko klubsko elito dosegli odmevno zmago proti nemškim Rhein-Neckar Löwen, zoperstavili izjemno odločno. Četudi so ti svoja prva napada realizirali z uspešnima streloma s sedmih metrov, to domačim osam ni vzelo silne želje. Sredi sedme minute so še zaostajale s 3:4, a za tem v šestih minutah pripravile niz štirih zaporednih zadetkov. 

Po uspešnem protinapadu so Zagrebčani Gorenje po slabih 17 minutah igre ulovili na osmem golu, a so izbranci Boruta Plaskana znova imeli pripravljen odgovor v obliki štirih zaporednih zadetkov. Tri izmed njih je prispeval kapetan Niko Medved, vmes je Rok Zaponšek dodal dve imenitni obrambi in v 23. minuti je Gorenje Velenje vodilo z 12:8. S takšno razliko je slednje do polčasa vodilo še dvakrat (13:9, 14:10), tik pred odhodom na odmor pa so se Zagrebčani z uspešno izkoriščeno sedemmetrovko približali na -2 (12:14).

Na začetku drugega polčasa je velenjsko moštvo uspešno vzdržalo z igralcem manj na igrišču – Blaž Kleč je bil izključen osem sekund pred zaključkom prvega dela -, na začetku 41. minute pa je Vid Levc domačo ekipo znova popeljal na +4 (19:15). Serijski hrvaški prvaki so dolgo iskali priključek k domačinom. V 52. in 53. minuti so se dvakrat približati le na zadetek zaostanka (23:22 in 24:23), a so ose odbile tudi ta napada. V kritičnih trenutkih sta bila uspešna Levc in Matjaž Brumen, po golu Nejca Cehteta v predzadnji minuti za 27:24 pa je bilo jasno, da Zagrebčanom povratka ne bo uspelo doseči.

Pri velenjskem klubu je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Brumen, gol manj sta pristavila Medved in Levc. Svoj prvi gol v Ligi SEHA Gazprom je v 48. minuti (23:19) dosegel tudi vratar Zaponšek (11 obramb). Za Zagrebčane je Zlatko Horvat prispeval osem golov (sedemmetrovke 4:4), domača obramba pa je dobro omejila najnevarnejšega posameznika Stipeta Mandalinića, ki je za pet golov potreboval 11 strelov. Uspeh slovenskih podprvakov je še toliko večji, saj so se tekmecem zoperstavili brez kar štirih pomembnih adutov Luke MitrovićaAnžeta Ratajca, Alema Toskića in Janeza Gamsa, ki so poškodovani.

Moštvo Gorenja Velenja pred daljšim premorom čakata še dva preizkusa, oba v domači dvorani. V torek se bo na tekmi osmine finala Pokala Slovenije ob 19. uri srečalo s Koprom 2013, dva dni za tem pa uro poprej še s Telekomom Veszpremom, prvakom regionalnega tekmovanja v zadnjih dveh sezonah.

Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Mislim, da smo si zaslužili zmago, saj smo zanjo na igrišču krepko garali. Skozi celoten obračun smo imeli potek in rezultat v svojih rokah. Nekaj padcev v igri je v obeh polčasih bilo, a iz sebe so naši rokometaši  iztisnili zadnje atome moči. Vsa čast fantom! Ni jih veliko, a kdor je stopil na teren, je prikazal največ, česar je bil v tistem trenutku sposoben. Z analizo bomo skušali izluščiti stvari, ki so bile na tej tekmi pozitivne in na njih še naprej graditi našo igro."

Rok Ovniček, RK Gorenje Velenje:

 "Tekmo smo od prve minute igrali tako, kot smo se dogovorili v slačilnici. Pri ritmu, ki smo ga narekovali s soigralci, smo vztrajali vse do konca. K uspehu nam je izdatno pomagala številčna publika. Upam, da se takšna množica zbere tudi na preostalih dveh tekmah tega meseca, ki nas čakata prihodnji teden v Rdeči dvorani."

LIGA SEHA GAZPROM, 12. KOLO:

Torek, 6. decembra:

RK GORENJE VELENJE : RK PPD ZAGREB 27:26 (14:12)
Gorenje Velenje:
Zaponšek 1 (obrambe 11:37), Baznik in Ferlin v vratih, Cehte 3, Medved 5 (1), Ovniček 2, Pajt, Tajnik, Levc 5, Potočnik , Stojnić 1, Golčar, Mazej, Kleč 4, Nosan, Brumen 6.
PPD Zagreb: Stevanović (obrambe 5:14) in Skok (7:25) v vratih, Ereš, Vujić, Kontrec 2, Vori 1, Cingesar 1, Marković 2, Horvat 8 (4), Šušnja, J. Valčić 1, Jotić 3, T. Valčić, Mandalinić 5, Miklavčič 3, Markoski.

Čestitamo ekipa! 

Vir: RK Gorenje

Vir: RK Gorenje Vir: RK Gorenje Vir: RK Gorenje Vir: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak