ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - uspešni na evropskem pokalu in na mednarodnem kadetskem turnirju

NOVICA 07.12.2016



Pretekli vikend so se velenjski sabljači kar dvakrat zapored, v strašno zgodnjih jutranjih urah, odpravili na pot proti Avstriji. V Mödlingu sta se namreč hkrati odvijala evropski pokal U23 in mednarodni kadetski turnir Edi Schwarzer Kadettenturnier.

V soboto je na kadetskem turnirju nastopil Borut Mohorko. Borut je pokazal odlično formo in turnir, na katerem je nastopilo 37 tekmovalcev iz 7 držav končal na 5. mestu, tik pod stopničkami.

V nedeljo je bila pot precej bolj pestra. Nika Jenko in Iza Šerc sta nastopili na kadetskem turnirju, Anže Guček, Lovro Fijavž Bačovnik in Rok Kovač pa so se s konkurenco pomerili na evropskem pokalu. Nika in Iza sta svoja nastopa zaključili na 11. in 16. mestu, Anže, Rok in Lovro pa so dosegli 40., 61. in 72. mesto. Na evropskem pokalu U23 je tokrat nastopilo 82 tekmovalcev iz 15 držav, kar je za naše fante pomenilo boj s precej hudo konkurenco.

Čestitamo!

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak