ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Jerneja Brecl na OFEM-u 4.

NOVICA 14.02.2017



Na Olimpijskem festivalu mladih v Turčiji mladi slovenski upi še naprej pobirajo odličja. Danes so blesteli na skakalnih preizkušnjah.

Med fanti je vlogo nespornega favorita za zlato medaljo uspešno upravičil Timi Zajc, ki je s 107 in 100 metri v obeh serijah gladko premagal konkurenco, sploh odskok v prvi seriji je bil ogromen. Na koncu je zbral 261,3 točk, kar je bilo 14,9 več od srebrnega Francoza Jonathana Learoyda, ki je skočil 101.5 in 98.5 metrov. Bron je osvojil še en Francoz, Mathis Contamine. Na petem mestu je končal Tomi Jovan, tik za njim je končal Lovro Vodušek, 9. je bil Bernard Dobre.

Vse kaj drugega kot zlato se je pričakovalo tudi na preizkušnji deklet, a je padec Nike Križnar v finalni seriji žal odnesel sanje. Prepričljivo vodilna Križnarjeva je v finalu padla pri 98.5 metrih in s tem poklonila zlato odličje Francozinji Romane Dieu, ki je po prvi seriji zaostajala za 9,6 točk. Križnarjeva je bila sicer prepričljiva tudi na treningih, v finalu pa je žal danes morala sprejeti srebrno medaljo. Uspeh Slovenk sta dopolnili Katra Komar z bronasto medaljo in Jerneja Brecl s četrtim mestom, ostale tekmovalke pa so bile kar precej zadaj. Kaja Urbanija Čož je osvojila 10. mesto. V četrtek in petek bosta na sporedu še ekipni preizkušnji. 

Čestitamo!

 

Vir: www.sloski.si

Foto: Slovenia Olympic Team

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!