ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje v ligi prvakov v skupini C

NOVICA 03.07.2017



Petkov večer na Ljubljanskem gradu je minil rokometno obarvan. Slovenska prestolnica je namreč gostila žreb pred novo sezono Lige prvakov, v kateri bo sodelovalo tudi moštvo Gorenja Velenja. Ples kroglic je slovenskim podprvakom dodelil zanimivo, a obenem zahtevno skupino C.

Žrebalci, med njimi tudi slovenska rokometna asa Vid Kavtičnik in Dragan Gajić, so poleg zasedbe iz Šaleške doline v skupino C posadili še španski Abanca Ademar Leon, danski Skjern, švicarski Kadetten Schaffhausen, Dinamo iz romunske Bukarešte in norveški Elverum. S švicarskimi prvaki se bo tako v Rdečo dvorano vrnil tudi Poljak Michal Szyba, ki je v Velenju igral med letoma 2014 in 2016.

Že pred žrebom je bilo znano, da bo Gorenje Velenje nastopalo v »spodnjem domu« (skupini C in D), od koder bosta v dodatno borbo za mesti med najboljšo šestnajsterico (C1 : D2, D1 : C2) napredovali le po dve najboljši zasedbi. Prvo kolo tekmovanja bo na sporedu med 13. in 17. septembrom, celoten spored tekem pa bo predvidoma znan sredi julija.

Velenjsko moštvo bo v Ligi prvakov znova sodelovalo po sezoni 2013/14, ko je ta potekala še po starem tekmovalnem formatu, s štirimi šestčlanskimi skupinami v prvem delu. »Ose« so se tedaj prebile v osmino finala, tam pa jih je izločil francoski PSG. Med najboljših 16 ekip so Velenjčani napredovali še v sezonah 2005/06, 2009/10 in 2012/13. Ognjeni krst med evropsko elito so doživeli v sezoni 2004/05.


Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!