ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - Janja Garnbret zmagala v Švici

NOVICA 10.07.2017



Slovenski športni plezalci so se na premierni tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Villarsu v Švici kar trikrat povzpeli na stopničke.

Janja Garnbret je zmagala, Mina Markovič in Domen Škofic pa sta za popolni slovenski dan v Švici poskrbela z drugima mestoma.

Aktualna svetovna prvakinja Garnbretova je ubranila lani osvojeno zmago na tem prizorišču in z zmago začela obrambo naslova skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti. 18-letnica je lani v svetovnem pokalu dosegla štiri zmage.

Garnbretova je bila v finalu najprepričljivejša. Zmago je slavila na najlepši mogoči način v športnem plezanju - z osvojenim vrhom smeri. Blizu je bila tudi nova evropska podprvakinja Markovičeva, ki je padla tik pod vrhom, tako da je skočila in se dotaknila zadnjega oprimka, a ji ga ni uspelo zadržati. Priznali so ji oprimek 42+. 

 

Vir: www.rtvslo.si

www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak