ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - sijajen uspeh 18-letne Slovenke, Janja Garnbret ubranila zmago

NOVICA 17.07.2017



Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v Chamonixu. Osemnajstletna Korošica je ubranila lansko zmago na tem francoskem prizorišču ter vpisala še drugo zmago v svetovnem pokalu v težavnosti v sezoni. Šestnajstletna Mia Krampl je bila v prvem finalu v svetovnem pokalu sedma.

Garnbretova, od kar je začela nastopati v svetovnem pokalu v težavnosti, še ni izpadla iz finala. V Chamonixu je vodila že po kvalifikacijah in v polfinalu, v finalu je šla zadnja v steno ter prikazala nova vrhunsko in brezhibno predstavo ter z osvojenim vrhom smeri potrdila, da lani osvojene zmage v seštevku svetovnega pokala v težavnosti ne bo izpustila iz rok.

Garnbretova je po evropskem prvenstvu v italijanskem Campitellu, na katerem je pristala tik pod stopničkami na četrtem mestu, zmagovito krenila v svetovni pokal. Vrhunsko formo je prikazala v švicarskem Villarsu s prepričljivo zmago. Lani je v Chamonixu s prvim mestom začela zmagoviti pohod na vrh skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti, ki ga je osvojila s štirimi zmagami, vsem dosežkom pa je dodala še naslov članske svetovne prvakinje. Letos je nastopila že na tekmah svetovnega pokala v balvanih, na dveh je osvojila zmago.

Čestitamo!

Vir: Siol.net / http://siol.net/sportal/drugi-sporti/sijajen-uspeh-18-letne-slovenke-janja-garbret-ubranila-zmago-445051?image=1

 

 

 

Vir: Siol.net Foto: Sportida

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak