ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki, nordijska kombinacija - na Alpskem pokalu v Švici zmaga Osterca

NOVICA 11.09.2017



Ta vikend (8. - 10. september) je v švicarskem Kanderstegu potekal Alpski pokal v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Sodelovali so skakalci in kombinatorci iz vseh sedmih alpskih držav in sicer poleg Slovenije, od teh kar 6 Velenjčanov, še iz Avstrije, Nemčije, Francije, Italije in Švice. V petek sta se v konkurenci 68. mladih skakalcev pomerila Velenjčana Aljaž Osterc in Jan Bombek. Aljaž je opravil dva odlična skoka in popolnoma pometel s konkurenco. Jan pa si je priskakal 23. mesto.

Ponovni obračun so opravili v soboto, 9. septembra. Aljaž Osterc si je priskakal 6. mesto, Jan Bombek pa 17.

Tudi za nordijske kombinatorce so pripravili dva obračuna in sicer v soboto in nedeljo; obakrat z enim skokom in tekom na 5 kilometrov. Prvih spopad 67. vrhunskih nordijskih kombinatorcev so izvedli v soboto, 9. septembra. Zelo se je izkazal Velenjčan Rok Jelen, ki je bil po skoku na 16. mestu, v tekaškem delu pa je odlično napredoval vse do končnega 8. mesta. Gašper Brecl je bil na koncu 17., po skoku 13. Vid Vrhovnik je bil po skoku 25., v tekaškem delu je napredoval do 23. mesta. Ožbej Jelen je bil 29., po skoku 27.

Na nadeljski preizkušnji je Gašper Brecl osvojil odlično 13. mesto, Vid Vrhovnik 17., Rok Jelen pa 25.

Čestitke vsem tekmovalcem Smučarsko skakalnega kluba Velenje za prve osvojene točke v novi tekmovalni sezoni.

 

Vir: SSK Velenje

Foto: Romina Eggert Foto: Romina Eggert

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak