ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje v Elverumu ni izkoristilo ponujenega

NOVICA 15.10.2017



S petega preizkusa v VELUX EHF Ligi prvakov se rokometaši Gorenja Velenja vračajo praznih rok. Na gostovanju na Norveškem niso uspeli ugnati tamkajšnjih prvakov. Elverum je na koncu slavil zmago z 29:28.

Četudi so slovenski podprvaki kot prvi uspeli zadržati Norvežane pod mejo 30 doseženih zadetkov, to ni zadostovalo za četrti uspeh. Izbranci Željka Babića niso znali vzeti tistega, kar so jim skandinavski tekmeci vseskozi ponujali. Po dobrem začetku in vodstvih s +2 (2:0 in 3:1) je v igri črno-rumenih sledil padec, zlasti v obrambni igri, ki je tekmecem dovoljevala (pre)številne (lahke) zadetke. Po dveh zaporednih obrambah Vegarda Bakkna Oeiena, ki je že v uvodnih minutah v vratih zamenjal poškodovanega kapetana Mortna Nergaarda (že pred tekmo je imel velike težave s hrbtom), so v 12. minuti gostitelji ušli na 7:5, štiri minute kasneje pa na 9:6. S prednostjo treh zadetkov so se odpravili tudi na glavni odmor (17:14), četudi so dobro minuto pred polčasom vodili že s +4 (16:12).

Tudi po vrnitvi na igrišče so Norvežani dosegali lahke zadetke, saj velenjska obramba ni imela prave pomoči niti v obeh vratarjih. Klemen Ferlin se je naposled le prebudil in po 41. minuti hitro zbral vseh svojih šest obramb, na drugi strani pa je Nejc Cehtedosegel tri zaporedne zadetke za znižanje zaostanka na 24:25.

Velenjčani so nato uspešno prestali tudi dvominutno izključitev Roka Ovnička, Cehte pa je na začetku 52. minute znova ekipo približal na -1 (25:26). A streli črno-rumenih v preostanku tekme nikakor niso hoteli v gol. Zadnji kanček upanja je izpuhtel minuto in pol pred koncem (29:27), ko je srečanje iz oči v oči z Matjažem Brumnom kot zmagovalec znova zapustil domači vratar.

Pri Gorenju Velenju je z devetimi zadetki zaključil Cehte – v drugem polčasu je dosegel osem izmed 14 zadetkov svoje ekipe -, pet jih je dodal kapetan Niko Medved.

Namesto skoka na vrh so Velenjčani po drugem porazu med evropsko klubsko elito zdrsnili na četrto mesto skupine C, a z enakim točkovnim izkupičkom kot Abanca Ademar Leon, Kadetten Schaffhausen in Elverum. Do naslednjega preizkusa v omenjenem tekmovanju jih ločijo skorajda trije tedni. V soboto 4. novembra bodo imeli priložnost, da se Skandinavcem oddolžijo za poraz. Do tedaj jih čakata dva preizkusa v Ligi SEHA Gazprom - 18. oktobra pri Metalurgu iz Skopja in štiri dni za tem doma proti srbski Vojvodini - ter reprezentančni premor. Iz Gorenja Velenja je na priprave izbranih vrst Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore vabljena šesterica igralcev. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!