ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - Najboljši slovenski mladinski in kadetski sabljači so doma v Velenju

NOVICA 22.01.2018



V soboto, 20. 1. 2018 je bilo v Ljubljani kadetsko in mladinsko državno prvenstvo v sabljanju. Kot že po tradiciji, so sabljači Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje odlično nastopali.

V floretu, ki med sabljači velja kot ena težjih kategorij, so osvojili kar tri naslove državnih prvakov od štirih možnih. Takšnega uspeha velenjskega sabljanja že dolgo ni bilo. V kategoriji floret kadeti so se skozi borbe prebijali Jakob Jurjevec, Emanuel Planko in Mark Poprask. Mark je žal izgubil po drugih eliminacijah in na koncu zasedel osmo mesto, Emanuel in Jakob pa sta zmagala v vseh eliminacijah in se na koncu spopadla v finalu, kjer je zmagal Jakob Jurjovec in tako postal državni prvak med kadeti, Emanuel Planko pa je osvojil 2. mesto. Ana Jurjovec, Pia Čretnik in Iza Šerc so nastopile med kadetinjami. Tam je Ana Jurjovec nastopila v finalu in na koncu osvojila 2. mesto. Tretje mesto je osvojila Iza Šerc, medtem ko je bila Pia Čretnik peta.

Očitno pa je bil nastop med kadetinjami za Pio le ogrevanje, saj je pri mladinkah odlično sabljala in v finalu premagala sabljačico ljubljanskega kluba in osvojila zlato medaljo ter naslov državne prvakinje. Iza Šerc je tudi v tej kategoriji osvojila tretje mesto. Tina Šafarič pa je prišla do drugih eliminacij in bila na koncu peta. Odlično sabljanje se je nadaljevalo tudi pri mladincih, kjer so fantje pokazali svoje znanje. V tej kategoriji so Vid Mohor, Borut Mohorko, Luka Mravljak, Patrik Poprask, Emanuel Planko in Mark Poprask po skupinskem delu uspešno sabljali v eliminacijah. Vse do finala se je prebil Borut Mohorko. V njem ga je čakal sabljač ljubljanskega kluba. Borut je sabljal odlično in zmagal ter odnesel v Velenje naslov mladinskega državnega prvaka. Tretje mesto sta med mladinci osvojila Luka Mravljak in Vid Mohor, medtem ko je bil Patrik Poprask peti. Skupno so tako velenjski sabljači osvojili devet medalj.

Trener Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje Klemen Špeh se je s sabljači veselil uspeha in napredka, ki so ga pokazali.


Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje
 

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!