ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Jerneja Brecl dvakrat na odličnem 3. mestu

NOVICA 22.01.2018



Tretjo letošnjo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih za dekleta je dobila avstrijska predstavnica Daniela Iraschko-Stolz pred 18 let mlajšima Rusinjo Aleksandro Barantchevo in domačinko Jernejo Brecl.

V idilični podobi Planice so se v soboto na srednji skakalnici za točke celinskega pokala, tretje v tej sezoni, pomerila dekleta. Na najnižjo stopničko pa je stopila naša Jerneja Brecl, ki bo prav tako šele letos dopolnila 17 let. Skočila je 91 in 90.5 metrov, zbrala pa je 209,0 točk.

Tudi na drugi, nedeljski, tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih za dekleta v Planici je Jerneja Brecl ponovila tretje mesto. Četrto tekmo celinskega pokala v tej sezoni za dekleta je znova dobila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Drugo mesto pa je ponovila Rusinja Aleksandra Barantčeva. Žal je v finalu na tretje mesto zdrsnila Jerneja Brecl, ki je bila po prvi seriji z 91. metri druga, v finalu pa je s 87. metri padla na tretje mesto, zbrala je 201,0 točk. "Drugi skok je bil zelo slab, napako sem naredila še na naletu, saj se nisem dobro pripeljala do odskoka. Tretje mesto je vseeno lep dosežek, zdaj pa že gledam proti Ljubnemu, kjer želim narediti dobre skoke in osvojiti nekaj točk svetovnega pokala," je po drugi tekmi povedala Brecleva.

Čestitke!

 

Vir: Smučarsko skakalni klub Velenje

Foto: Smučarsko skakalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak