ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Mlajše Osice polovično uspešne, kadeti s pomembno zmago

NOVICA 16.04.2018



Mlade osice polovično uspešne

Na sobotnih gostovanjih so bile mlade osice polovično uspešne. Na delu sta bili obe selekciji mlajših dečkov Gorenja Velenja. Starejša ekipa A je bila uspešna v Ormožu, medtem ko je mlajša zasedba B pri Herzu Šmartnem doživela prvi poraz v polfinalni skupini.

V četrtem kolu polfinalne skupine D so mlajši dečki B doživeli prvi poraz. Velenjčani so zelo slabo začeli tekmo, saj so domači povedli z rezultatom 6:1. V tem delu igre so gosti storili preveč tehničnih napak, kar so gostitelji izkoristili. V nadaljevanju so mlade osice vseskozi lovile nasprotnike, za to porabile veliko energije, a se jim na manj kot dva zadetka zaostanka ni uspelo približati. V drugem polčasu so Velenjčani pri rezultatu 9:9 tekmece ujeli, nato pa smo vse do konca srečanja spremljali izenačeno igro. Na koncu so bili srečnejši in spretnejši domači, ki so uspeli zadržati gol prednosti in tako zadali prvi poraz ekipi Gorenja Velenja v polfinalni skupini. S tem so se tudi izenačili na lestvici - obe ekipi imata po šest točk -, a imajo Velenjčani boljše razmerje med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah.

Gostovanje v Ormožu je bilo za mlade ose izvrstno. Velenjski fantje so od prve minute igrali superiorno v obrambi in s hitrimi nasprotnimi napadi dosegali lahke zadetke. Vsi fantje v črno-rumenih dresih so pokazali lepo ekipno igro in prispevali velik delež k zmagi, za kar si zaslužijo čestitke.

Kadeti zabeležili pomembno zmago

Kadetska ekipa, ki jo vodi Saša Mijatović, je v petek, 13. aprila, zabeležila pomembno zmago. Uspešna je bila na gostovanju v Slovenj Gradcu in se tako povzpela na prag uvrstitve na zaključni turnir najboljše četverice v Sloveniji.

 

Gostovanje v Slovenj Gradcu se je izteklo po željah osic. V uvodnih minutah so blesteli velenjski fantje saj so z granitno obrambo in enostavnimi zadetki v napadu hitro povedli z 8:3. Gostitelji se niso predali in se do polčasa približali na -2. Začetek drugega dela je bila podoben tistemu v prvem polčasu, katerega so črno-rumeni odločno začeli. Najvišjo prednost sedmih zadetkov so si Velenjčani priborili v sredini drugega dela. Mladi rokometaši Gorenja Velenja si za šesto zaporedno zmago, s katero so si odprli vrata za zaključni turnir najboljše četverice v državi, zaslužijo pohvale! V četrtek ob 20.30 bodo ose v Rdeči dvorani odigrale še zaostalo tekmo s sosedi iz Celja. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!