ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Ose na koncu strle silovit odpor Gorenjcev

NOVICA 14.05.2018



Po porazu na derbiju s Celjani so se rokometaši Gorenja Velenja hitro vrnili v zmagovalne tirnice, potem ko so v nedeljo ugnali zasedbo Urbanscapea Loke. V Rdeči dvorani je po prvem polčasu kazalo na zanesljivo zmago črno-rumenih, a so se ti zanjo v nadaljevanju morali pošteno potruditi. Na koncu so bili boljši z 29:26.

 

S tretjim uspehom v Ligi NLB za prvaka velenjske ose ostajajo v igri za končno drugo mesto. Tam se trenutno z dvema točkama več nahaja Riko Ribnica, ki v Šaleško dolino prihaja to soboto ob 19. uri. Do konca sezone sicer ostajata le še dve tekmi.

 

V uvodu nedeljskega obračuna sta blestela oba vratarja, nato pa se je tehtnica počasi začela prevešati na stran Gorenja Velenja. Eden glavnih krivcev za to je bil vratar Rok Zaponšek, ki je že v uvodnih 30 minutah zbral izjemnih 11 obramb (na koncu 14). Gostitelji so v vodstvo prešli v deveti minuti, z najvišjo prednostjo v prvi polovici obračuna pa povedli tik pred odhodom na glavni odmor. Še sredi 24. minute so se Gorenjci približali na 9:10, nakar je sledil silovit finiš domačega moštva, ki je po nizu 7:2 polčas zaključil v vodstvu s 16:11.

 

Nalet iz zaključka prvih 30 minut je Matic Verdinek prenesel tudi v nadaljevanje, ko je s svojim šestim golom ose popeljal do vodstva s 17:11. A kdor je tedaj mislil, da se bodo izbranci gostujočega trenerja Roberta Beguša predali, se je krepko zmotil. Na začetku 40. minute je Aleks Kavčič, ki bo od prihodnje sezone nastopal v velenjskem dresu, svojo ekipo približal na 18:19, a sta na drugi strani hitro odgovorila Rok Ovniček in Rok Golčar.

 

Vročica je v Rdeči dvorani znova narasla ob koncu 50. minute, ko se je Urbanscape znova približal na -1 (23:22). Ovniček, s sedmimi goli najboljši strelec tekme, je za tem priboril dve izmed treh zaporednih sedemmetrovk, ki jih je hladnokrvno izkoristil Žarko Pejović, v 57. minuti pa sam povišal na 27:24. Škofjeločanom se nato do konca bližje kot na dva zadetka zaostanka ni uspelo približati.

 

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja:
"Vidi se, da škofjeloško moštvo že dolgo igra skupaj. Na tekmece smo bili dobro pripravljeni, a so bili ti s svojo atipično igro tudi tokrat zelo neugodni. Niso nas presenetili, so pa nas namučili. Na srečo smo bili v ključnih trenutkih v obrambi dovolj zbrani in napravili potrebno. Kljub temu, da smo v napadu izgubili kar nekaj žog, smo le-tega odigrali bolj disciplinirano kot na zadnji tekmi."

 

Rok Zaponšek, vratar Gorenja Velenja:
"Dosegli smo težko zmago, saj se Škofjeločani niso predali vse do konca. Skozi celotno tekmo nismo prikazali dovolj osredotočenosti, a kljub temu dosegli zaslužen uspeh. Na zadnjih dveh preizkusih sezone bo potrebno to spremeniti, v kolikor si želimo zagotoviti želeno uvrstitev."

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!