ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - O drugem mestu bo odločalo petkovo zadnje kolo

NOVICA 21.05.2018



Odločitev v boju za drugo mesto v Ligi NLB za prvaka je pomaknjena v zadnje kolo. Rokometaši Gorenja Velenja so namreč po napeti tekmi ugnali Riko Ribnico. Pred polnimi tribunami Rdeče dvorane, ki so jih vseskozi glasno vzpodbujale, so bili boljši z 21:19.

Zmaga črno-rumenih ima nekoliko grenak priokus. Ribničani, s katerimi so ose sedaj na lestvici državnega prvenstva točkovno poravnane, premorejo boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah, kar pomeni, da bodo za osvojitev 2. mesta Velenjčani na koncu morali zbrati točko več. Slednji bodo v zadnjem kolu ta petek ob 18. uri gostovali v Celju, uro za tem pa se bo Riko Ribnica doma pomerila s Koprčani.

Skozi večino prvega polčasa je bil dvoboj med Velenjčani in Ribničani izenačen. Domača zasedba je v 20. minuti prek Nejca Cehteta prvič povedla z dva zadetka (7:5), na odmor med polčasoma pa so po zaslugi dobrega finiša Ribničani odšli v vodstvu z 11:10.

Na začetku nadaljevanja so gosti svoj naskok hitro povišali na dva gola. Zadnjič je bilo tako v 34. minuti, ko se je na semaforju izpisalo 11:13, nakar so domači rokometaši počasi začeli stopati v ospredje. Dvominutno izključitev tekmeca so do konca 46. minute izkoristili za pobeg na 18:14, kar je na tribune velenjske dvorane vneslo pravi delirij.

A lepe prednosti Velenjčani tedaj niso uspeli nadgraditi. Kljub nekaj izvrstnim posredovanjem Roka Zaponška (na koncu je ob 19 prejetih zadetkih zbral kar 13 obramb) jim na drugi strani nikakor ni uspelo zatresti mreže tekmecev. Slednje je trikrat zapored rešil okvir vrat, na drugi strani pa je Blaž Nosan ob koncu 53. minute izid poravnal na 18:18.

Črnim minutam je sledil nov silovit juriš črno-rumenih, ki so po uspešnem nasprotnem napadu Matica Verdinka dobrih pet minut pred koncem tekme povedli z 21:18. Tedaj je bilo že jasno, da bo za ugodnejše izhodišče pred zadnjo tekmo sezone zadostovala zmaga s petimi zadetki – Ribničanom bi lahko v tem primeru dovolili doseči največ 23 golov -, a je domače moštvo za tem z izgubljeno žogo zapravilo dva zaporedna napada in lovljenje končne razlike je šlo po zlu.

Pri Gorenju Velenju je bil na koncu s petimi zadetki – vse je dosegel s črte sedmih metrov – najboljši Rok Ovniček, štiri pa je dodal Cehte. Slednji je bil eden izmed osmerice igralcev, kateri je pred začetkom obračuna predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža predal spominsko fotografijo. Poleg Cehteta po koncu te sezone klub zapuščajo in odhajajo novim izzivom naproti še Klemen Ferlin, Alem Toskić, Gregor Potočnik, Rok Golčar, Blaž Kleč, Rok Zaponšek in Žarko Pejović.

Posebno slovesnost je velenjski klub pripravil tudi med polčasoma, ko je zbranim navijačem predstavil svoji mlajši selekciji, ki sta v tej sezoni segli po najvišjih mestih v državnem prvenstvu. Mlajši dečki B, ki so nedavno na Igu zasedli četrto mesto, so iz rok župana MO Velenje Bojana Kontiča in predsednika domačega kluba prejeli spominske fotografije, mladinci, ki so po sedmih letih klubu znova prinesli odličje, pa so poleg slednjih okoli vratu obesili še zaslužene srebrne medalje.

 

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja:
"Fantom moram čestitati za veliko borbo in željo po zmagi na tej tekmi. Pokazali so pravi značaj. Tekmo smo dobili, a ponudila se nam je priložnost, da bi ujeli tudi potrebno razliko med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah. Žal se ni izšlo. Ne glede na vse upanje ostaja! Do konca sezone nas loči petkova tekma, tudi Ribničani bodo tedaj igrali proti Kopru. Dokler bodo možnosti obstajale, bomo mi verjeli, da lahko situacijo obrnemo sebi v prid. V tednu, ki prihaja se bomo tako obnašali tudi na treningih in naredili vse, da tekmo s Celjani dobimo."

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Naša obramba je bila na visoki ravni, kar pa ne morem reči za igro v napadu. Sedem ali osem tehničnih napak nas je v prvem polčasu stalo ravno toliko strelov na vrata. V nadaljevanju smo število napak zmanjšali, a zgrešili nekaj strelov iz ugodnih pozicij. S tem nam potrebna razlika ni bila več dosegljiva. Zmaga je resda naša, a dobro vemo, da ta ni bila dovolj. Ne glede na vse bo o drugem mestu v državnem prvenstvu odločalo zadnje kolo. Ne mislimo se predati, zato že sedaj vabim vse navijače, da nas pridejo podpreti tudi v petek v Celje."

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!