ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


ŽRK Velenje: Mlajše deklice A državne prvakinje

NOVICA 21.05.2018



Velenjčanke so v soboto, 19.5.2018, odigrale še zadnjo tekmo končnice finala. V Rdeči dvorani so velike tekmice Krim Mercator premagale z rezultatom 30:25 in zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj.

Dobro napolnjena dvorana je v prvem polčasu gledala popolnoma izenačen boj, ki se je končal z rezultatom 14:13, v korist domačih igralk. Tudi v nadaljevanju do 24. minute je sledila izenačena tekma, nato so domače igralke z dvema zaporednima zadetkoma Azre Zulić in Belme Omerović popeljale ekipo v vodstvo. Gostje domačega ritma niso mogle več zdržati, z zadetki Tare Štruc, Belme Omerović, Azre Zulić in Dajane Krejić je prednost Velenjčank vseskozi rasla. Najvišja prednost na tekmi je znašala 7 golov, v izdihljaju tekme pa so Ljubljančanke le nekoliko ublažile poraz.

Po zadnjem sodniškem žvižgu, podelitvi pokala in medalj je skupaj z navijači sledilo neizmerno veselje velenjskih rokometašic. Na koncu je sledila še lepa skupinska fotografija obeh moštev.

Laskavo lovoriko najboljše strelke finalnega dela si je priborila nadarjena Azra Zulić, v osmih tekmah je dosegla 94 zadetkov. Tara Štruc pa je s 30. zadetki zasedla izjemno četrto mesto.

ŽRK VELENJE – RK KRIM MERCATOR 30:25 (14:13)

Velenje, Rdeča dvorana, gledalcev 174, sodnika: Čretnik, Turnšek

ŽRK Velenje: Turk, Simončič, Krajnc, Pogladič, Salmič, Koren, Puncer, Gros, Mahmutović, Komar (2), Zulić (12), Štruc (4), Omerović (5), Krejić (7), Juršnik, Alić

RK Krim Mercator: Veber, Šubelj, Cerovak (2), Sivka (2), Petrič, Grum, Oven (5), Hasanić (10), Hudin, Kokalj (1), Kolmanič (5), Jaklič, Perkovič, Veber, Veselič, Erceg

Sedemmetrovke: Velenje 5 (5), Krim Mercator 3 (3)

Izključitve: Velenje 4 min., Krim Mercator 4 min.

Vir: www.velenjcan.si

Ženski rokometni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!