ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Starejši dečki B sezono kronali z bronom!

NOVICA 04.06.2018



 V nedeljo se je v velenjski Rdeči dvorani z zaključnim turnirjem sklenila sezona državnega prvenstva za starejše dečke B (rojeni leta 2004, in mlajši). Mladi upi domačega Gorenja Velenja so osvojili bronaste medalje, potem ko so na odločilni tekmi s 27:20 odpravili Metliko. Vratar črno-rumenih Nace Lešnjak Notersberg je bil po oceni trenerjev sodelujočih ekip izbran za najboljšega čuvaja mreže.

 

Velenjske osice so si v malem finalu z ekipo Metliko stale nasproti že tretjič v sezoni. Potem ko so prvi medsebojni dvoboj Velenjčani izgubili, so naslednja dva dobili. Z drugo zmago (31:21) so si pred dobrima dvema tednoma priigrali prvo mesto v polfinalni skupini B in s tem gostiteljstvo zaključnega turnirja, s tretjo pa več kot zasluženo medaljo.

 

Kljub precejšnji končni razliki je bilo dogajanje na parketu ob obeh zmagah precej pestro. Na tekmi za tretje mesto so izbranci Jake Hrasta v 16. minuti zaostajali za dva zadetka (6:8), a se nato do konca prvega polčasa vrnili v igro. V zadnjih sekundah so imeli na voljo celo napad za vodstvo, a sta se ekipi po ubranjenem strelu na glavni odmor podali poravnani na 11:11.

 

Rokometaši Gorenja Velenja so vajeti igre dokončno prevzeli v svoje roke na začetku drugega polčasa. Po treh zaporednih zadetkih Marka Horvata je domača prednost v 32. minuti poskočila na tri zadetke (16:13). Kmalu za tem je isti igralec povišal na 18:14, v 46. minuti pa z novima zaporednima zadetkoma že na 24:19 in zmagovalec je bil odločen. Horvat je bil na koncu z 10 zadetki najboljši strelec drugega dne zaključnega turnirja ter ob vnovič izjemnemu Lešnjaku Notersbergu glavni tvorec velenjskega uspeha.

 

Zlato je na koncu pripadlo ekipi Mokerca Iga, ki je v drugem polčasu strla odpor novomeške Krke (26:22). Za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja je bil izbran Timotej Drnovšek, nagrada za najboljšega strelca pa je pripadla Anžetu Rupertu (oba Mokerc Ig). Nagrade najboljšim posameznikom ter medalje in pokale ekipam sta podelila kapetan slovenske članske reprezentance Vid Kavtičnik ter novi madžarski prvak Mario Šoštarič. Oba uveljavljena rokometaša sta svoje prve rokometne korake napravila ravno v velenjski rokometni šoli.

 

 

Vir: RK Gorenje Velenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!