ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet: Pred domačimi navijači do zmage s +10

NOVICA 03.12.2018



Velenjčani so tekmo odprli odločno. Že takoj ob začetku tekme je dva strela gostujoče ekipe zaustavil Emir Taletović, na drugi strani pa je iz hitrega protinapada zadel Matic Verdinek. Predvsem hitri protinapadi so bili tisti, ki so Velenjčanom omogočali, da so v prvem delu dosegli kar nekaj lahkih zadetkov. S četrtim zadetkom Verdinka so domači rokometaši prvič na tekmi povedli s +3 (5:2) v 6. minuti srečanja.Najvišjo prednost prvega dela obračuna so varovanci Zorana Jovičića postavili po 16. minutah igre, ko je, ponovno iz hitrega protinapada, tokrat zadel Vlado Matanović. Ormožani so le s težavo našli pot mimo velenjske obrambe, medtem ko so domači skozi celotni prvi polčas igrali zbrano in so v slačilnico odšli s štirimi zadetki prednosti (17:13).

 

Velenjčani so drugi polčas začeli z zapravljeno priložnostjo a se niso pustili zmesti. Miha Kavčičje v 3. minuti nadaljevanja dosegel svoj prvi izmed štirih zadetkov in postavil novo najvišje vodstvo domačih s +5 (18:13). Gibljiva obramba je, tako kot v prvem delu tekme, domačim omogočala doseganje zadetkov iz hitrih protinapadov. Verdinek je s svojim trinajstim zadetkom v 42. minuti srečanja rokometaše iz Šaleške doline popeljal do vodstva z 22:16. Domače moštvo je nato svojo prednost samo še višalo. Deset minut pred koncem srečanja je za prednost s +7 poskrbel Domen Tajnik, ki jo je nekaj minut kasneje na prednost devetih zadetkov (28:19) povečal Andraž Kete. Gostje nikakor niso uspeli ustavljati razpoloženih domačih igralcev. Za rezultat tekme in hkrati najvišjo prednost velenjskih os (+10) je z zadetkom v predzadnji minuti srečanja poskrbel Filip Banfro (32:22).

 

Pri domačih se je s trinajstimi obrambami izkazal Taletović, prav toliko zadetkov pa je za zmago prispeval Verdinek. Šest zadetkov je dosegel Matanovič, Miha Kavčič pa je dodal štiri. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!