ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokometaši Gorenja Velenja do novih dveh točk

NOVICA 10.12.2018



Obe ekipi sta tekmo odprli z izjemno gibljivo in čvrsto obrambo. Prvi zadetek na tekmi je šele v 7. minuti srečanja s črte 7m dosegel Matic Verdinek. Čvrsti obrambi in razpoložena vratarja na obeh straneh sta v začetnih minutah srečanja povzročala nekaj težav obema ekipama v napadu. V novomeški dvorani Marof smo spremljali izenačen obračun. Velenjski rokometaši so si po zadetku Aleksa Kavčiča tri minute pred koncem prvega dela priigrali najvišjo prednost prvega polčasa (13:10). S prav takšno razliko sta se obe ekipi odpravili v slačilnico, po 30. minutah tekme je bilo 13:10 za gostujočo ekipo iz Velenja.

 

Po petih minutah igre drugega dela so črno-rumeni po zadetku Vlade Matanovića prvič na tekmi povedli s +4 (17:13). Gostje iz Velenja so z gibljivo obrambo in strpnim napadom vse do 41. minute ohranjali prednost treh zadetkov, ko so bolje v napadu zaigrali tudi domači. Ti so zmanjšali svoj zaostanek in petnajst minut pred koncem zaostajali zgolj za zadetek (21:20). Sledil je delni izid 3:0 in varovanci Zorana Jovičića so po zadetku Verdinka ponovno povedli s +4 (24:20). Domači niso našli poti mimo velenjske obrambe, ki jo je na drugi strani dopolnjeval strpen napad. Andraž Kete je v 54. minuti tekme z zadetkom za 28:23 poskrbel za najvišje vodstvo gostujoče ekipe. Končne minute niso prinesle presenečenja in črno-rumeni so v Novem mestu osvojili novi dve točki Lige NLB. Na koncu so slavili z 31:27.

Vir: RK Gorenje Velenje
 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!