ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski paraplavalci uspešni v Splitu

NOVICA 27.02.2019



Od 23. do 24. 2. je na Hrvaškem v Splitu potekalo Odprto državno prvenstvo Hrvaške v paraplavanju, ki je tudi v koledarju IPC – mednarodnega paraolimpijskega komiteja, kar je pomembno za pridobivanje norm za olimpijske igre POI Tokijo 2020 ali za svetovno prvenstvo 2019 oz. za doseganje kategorizacije. Sodelovalo je preko 100 paraplavalcev iz 5 držav: Avstrije, Bosne, Črne Gore, Hrvaške, Slovenije.

Prvi dan v Splitu je bil uspešen tudi za velenjske paraplavalce: dosegli so 5 final in v finalu je Aljaž Vejnović osvojil 1. mesto na 200 m (mešano), 3. mesto na 100 m hrbtno ter 5. mesto na 200 m kravl, Alen Šošter je pristal na odličnem 3. mestu na 200 m mešano, Sabina Cimperc pa je bila 5. na 50 m prsno.

S sedmimi finalnimi nastopi (Aljaž, Alen Šošter, Luka Temnikar in Urban Goltnik) in novo osvojeno Aljaževo srebrno medaljo (400 m kravl), ki je tokrat nastopil kot član B reprezentance Slovenije, so Velenjski plavalci zaključili nedeljski nastop na Odprtem državnem prvenstvu Hrvaške v paraplavanju.

Nastopili so tudi Anja in Maruša Golčer ter Amadej Kremžar in odplavali svoje osebne rekorde in pokazali napredek.

Plavalce je v Split spremljala glavna trenerka Katarina Praznik. Pomagali pa sta ji prostovoljki Ajda Praznik in Dijana Žagar.

Iskrene čestitke tekmovalcem v Splitu, ki se niso dali ne tekmecem, ne vetru, ki je pihal do 175 km/h in ga Spličani v tem stoletju še niso doživeli. 

 

Vir: Velenjcan.si

Foto: Velenjcan.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!