ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani do zanesljive zmage v Ribnici

NOVICA 23.04.2019



Rokometaši Gorenja Velenja so v soboto gostovali pri tretjeuvrščeni Ribnici. Ob glasni podpori gostujočih navijačev, Šaleških graščakov, so velenjski rokometaši slavili z 28:22.

V prvih minutah ekipa iz Velenja ni delovala najbolj suvereno, a so nekoliko slabše začeli tudi domači rokometaši, tako da smo v Ribnici spremljali izenačen obračun. V začetnih minutah je pri gostih izstopal kapetan David Miklavčič, ki je kljub nekoliko slabši igri v napadu svoje ekipe Velenjčane držal v igri. V 10. minuti srečanja se je prebudila obramba gostov, ki je z vratarjem Emirjem Taletovićem na čelu delovala čvrsto in agresivno ter s tem povzročala težave domačim rokometašem. V 13. minuti srečanja je po obrambi Taletovića za prednost Velenjčanov s +3 (8:5) s svojim prvim, od skupaj sedmih zadetkov, poskrbel Aleks Kavčič. Rokometaši iz Šaleške doline so deset minut ohranjali prednost, nato pa so se domači v 23. minuti uspeli približati na zadetek zaostanka. Bližje jim velenjske ose niso dovolile in na odmor so varovanci Zorana Jovičićaodšli s tremi zadetki prednosti (13:10).

Ob glasno podpori najbolj zvestih navijačev, Šaleških graščakov, je velenjska ekipa z dobro igro nadaljevala tudi v drugem delu. S sredine so drugi polčas začeli domači rokometaši, a jim je načrte, da se približajo velenjskim osam, prekrižal Taletović. Po njegovi obrambi je na drugi strani iz protinapada za 14:10 zadel Matic Verdinek. Ribničani v nadaljevanju niso uspeli držati koraka z gostujočimi rokometaši. Za prvo vodstvo na tekmi s +5 (18:13) je v 37. minuti srečanja poskrbel Miklavčič, dve minuti kasneje je prednost velenjske ekipe na +7 z zadetkom iz protinapada povišal Ibrahim Haseljić (20:13). Padec v igri Ribnice je gostujoči ekipi omogočil, da je uspela svojo prednost še nekoliko povišati. Dobrih deset minut pred koncem tekme so črno-rumeni v ribniški dvorani vodili že z osmimi zadetki prednosti (23:15). Visoka razlika je bila dovolj, da so rokometaši Gorenja Velenja mirno pripeljali tekmo do konca in zmagali s 28:22.

Z vsak po sedmimi zadetki sta bila pri Velenjčanih najboljša Verdinek in Kavčič Aleks, Taletović je zbral 18 obramb.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!