ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski rokometaši v Mariboru do dveh točk

NOVICA 06.05.2019



Rokometaši Gorenja Velenja se iz Maribora vračajo z zmago. Na tekmi 6. kroga končnice za prvaka so z 28:22 premagali rokometaše Maribor Branika.

V ekipi črno-rumenih so manjkali poškodovani Tadej Mazej, Darko Stojnić in Nikola Špelić. Namesto te trojice so se ekipi pridružili mladi Jernej Drobež, Urban Starc in Tilen Grobelnik.

V tekmo so velenjski rokometaši vstopili zadržano. Prvi zadetek za Velenjčane je v 5. minuti srečanja dosegel Matic Verdinek. Gibljiva obramba domačih rokometašev je gostom povzročala nemalo težav v napadu. Črno-rumeni so bili brez rešitev v napadu in Mariborčani so v 10. minuti srečanja vodili s +2 (5:3), štiri minute kasneje že s +4 (7:3). Po peti obrambi Emirja Taletovića v vratih Gorenja Velenja so se prebudili tudi njegovi soigralci. Z boljšo igro v napadu in manj napakami v napadu so se gostujoči rokometaši uspeli približati vijoličastim in v 29. minuti prvič na tekmi tudi povedli (10:11). Varovanci Zorana Jovičića so se na odmor odpravili z dvema zadetkoma prednosti (10:12).

Že v prvih minutah nadaljevanja so rokometaši iz Šaleške doline svojo prednost še povečali. Za vodstvo s +4 (10:14) je v 33. minuti srečanja poskrbel Aleks Kavčič. Mariborčani so držali korak z rokometaši Gorenja Velenja, a na manj kot dva zadetka zaostanka se jim ni uspelo približati. S čvrsto obrambo in boljšo realizacijo v napadu so velenjske ose tekmo mirno pripeljale do konca. V 56. minuti srečanja je Miha Kavčič zadel za 24:20, nato pa so črno-rumeni svojo prednost le še višali. V zadnji minuti srečanja je Verdinek zadel za +7 (28:21), ekipi pa sta se na koncu razšli pri rezultatu 28:22.

Z zmago v Mariboru ostajajo rokometaši iz Velenja na drugem mestu prvenstvene lestvice. Najboljši strelec v velenjski ekipi je bil s sedmimi zadetki Verdinek, šest jih je dodal Miha Kavčič. Taletović je ustavil 15 strelov.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak