ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo: zelo uspešni v Budimpešti

NOVICA 10.05.2019



Perspektivna velenjska judoista, kadeta U18, Urh Štober in Urban Kuhar sta se udeležila močnega mednarodnega turnirja za 32. pokal Budimpešte.

Tekmovanje v madžarskem glavnem mestu je ena od glavnih preizkušenj za vse judoiste v kategoriji kadetov U18, pred evropskimi pokali in bližajočim se evropskim prvenstvom. Zato je bila udeležbe v Budimpešti več kot kvalitetna in množična. Tekmovanja se je udeležili preko 1000 tekmovalcev iz skoraj vseh evropskih držav.
V tej hudi konkurenci sta svojo kvaliteto pokazala oba mlada judoista Judo kluba Velenje.

Urban Kuhar je v konkurenci 28 tekmovalcev v kategoriji do 81 kg do polfinala premagal tri tekmovalce in je šele v polfinalu moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu, članu madžarske reprezentance. V boju za bronasto medaljo se je še enkrat zbral in z napadalno taktiko premaga nasprotnika iz Češke. Na koncu je bil zelo vesel bronaste medalje za osvojeno 3. mesto.
Težko pot do finala je imel Urh Štober, ki je v konkurenci 65 judoistov moral premagati do finala pet nasprotnikov. Šele v finalu ga je premagal favorit prvenstva in eden izmed kandidatov za osvojitev evropskega prvenstva, Madžar Szegedi. Za Urha je ta srebrna medalja eden večjih letošnjih uspehov.

Z devetimi zmagami in dvema medaljama, se je zaključil še en uspešen vikend, kjer smo spet posegli po uspehu na mednarodnem nivoju. Lepa popotnica za naslednje evropske turnirje, ki sledijo v mesecu maju.
 

Čestitamo!

 

Vir: Judo klub Velenje

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak