ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Podpis pogodbe med OKS-ZŠZ in Športno zvezo Velenje o delovanju regijske pisarne

NOVICA 14.05.2019



V ponedeljek, 13.5.2019 je v imenu predsednika OKS-ZŠZ, Bogdana Gabrovca, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik podpisal pogodbo s predsednikom Športne zveze Velenje, Bogdanom Plaznikom o delovanju regijske pisarne OKS-ZŠZ za Severno savinjsko regijo. Regijsko pisarno bo vodila sekretarka zveze Katka Geršak.

Slavnostnega podpisa pogodbe, ki je potekalo v prostorih Zavoda za turizem Šaleške doline TIC Velenje v Vili Bianci se je udeležil tudi podžupan mestne občine Velenje, Peter Dermol. Prisoten je bil tudi župan občine Šmartno ob Paki, Janko Kopušar.

Izvršni odbor OKS-ZŠZ je na svoji 3. redni seji 19.3.2019 v Ljubljani na predlog Strokovnega sveta športa za vse potrdil 15 regijskih pisarn ter občinske športne zveze, ki jim je zaupana naloga njihovega vodenja.
V Severno savinjski regiji OKS-ZŠZ, ki pokriva občine: Velenje, Gornji Grad, Šoštanj, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmarno ob Paki je bilo v mandatnem obdobju 2018-22 vodenje regijske pisarne OKS-ZŠZ zaupano Športni zvezi Velenje

Podpis pogodbe o delovanju regijske pisarne sicer sledi strategiji OKS-ZŠZ o delovanju na lokalni ravni, saj poglablja sodelovanje med športnimi zvezami in društvi v regiji in vzpodbuja k njihovemu proaktivnemu sodelovanju ob zagotavljanju ustreznih sistemskih sredstev za delovanje.

V nagovoru ob podpisu pogodbe je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik povedal, da gre v primeru Regijske pisarne OKS-ZŠZ Velenje za dobro delo Športne zveze Velenje, ki je v preteklem mandatnem obdobju izpolnila pričakovanja OKS-ZŠZ in sodi po uspešnosti delovanja v prvo tretjino zvez, ki jim je zaupano vodenje regijskih pisarn. Zahvalil se je tudi občini za vso podporo društvom in civilni športni organiziranosti v Velenju ter v širši regiji. 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!