ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


V prihodnji sezoni v osjem gnezdu tudi Gregor Potočnik

NOVICA 11.01.2016



V duhu krepitev našega igralskega kadra članske ekipe za prihodnjo sezono bo novi član črno-rumenih postal tudi 23-letni levi zunanji igralec Gregor Potočnik.
Potočnik bo v prihodnji sezoni zaostril konkurenco na položaju levega zunanjega igralca, saj bo stalni obiskovalec Rdeče dvorane postal s poletjem 2016. Gregor Potočnik je zadnje sezone nosil dres RK Celje Pivovarna Laško ter trebanjskega Trima. Prav v slednjem je 193 cm visoki rokometaš blestel v sezoni 2014/15, ko je na 31 tekmah dosegel 115 zadetkov.
Celjan, ki trenutno nosi dres trebanjskega Trima in se je na petih tekmah 18-krat vpisal med strelce, o prihodu v RK Gorenje Velenje pravi: ''Klica iz Velenja sem bil zelo vesel, hkrati pa sem bil iskreno tudi malce presenečen. Moja želja za napredek je velika in mislim, da se mi bo v Velenju lahko uresničila. Tako o podpisu pogodbe niti nisem dolgo razmišljal. To je velika stopnička naprej v moji karieri, najprej pa je moj cilj predvsem napredek v igri v napadu, s tem pa bi rad tudi čim bolj pripomogel k visokim klubskim ambicijam.''
O novi okrepitvi za prihodnjo sezono pa je svoje mnenje podal tudi naš direktor Matej Avanzo: ''Na željo novega trenerja dr. Marka Šibile smo se v klubu po dodatnih preverjanjih odločili, da se potrudimo, da v Velenje pripeljemo Gregorja Potočnika, trenutno še člana Celja PL. Z vodstvom celjskega kluba smo se dogovorili o vseh podrobnostih prestopa, zatorej bi izkoristil to priložnost ter se direktorju Celja PL Gregorju Planteuu zahvalil za izjemno korektnost. Potočnik kot eden od najbolj nadarjenih slovenskih rokometašev na položaju levega zunanjega igralca za naš klub predstavlja velik izziv, tudi zanj je to izjemna priložnost, da dokaže in potrdi talent ter se izstreli v slovensko rokometno orbito.''
S Potočnikom smo podpisali pogodbo za dve sezoni, z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.  


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!