ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija in smučrski skoki - uspešno na OPA igrah

NOVICA 01.02.2016



V soboto, 30. 1. 2016, in nedeljo, 31. 1. 2016, so bile v avstrijskem Beljaku in v italijanskem Trbižu OPA igre v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za dečke in deklice letnik 1999 do 2002. Na igrah so sodelovali tekmovalci iz Francije, Italije, Švice, Nemčije, Avstrije, Rusije in Slovenije. Barve slovenske reprezentance so zastopali tudi tekmovalci iz SSK Velenje, najbolje pa sta se odrezala Jerneja Brecl s tremi medaljami in Aljaž Osterc z dvema medaljama.
V smučarskih skokih posamezno je v kategoriji starejših dečkov odlično 3. mesto osvojil Aljaž Osterc, na ekipni tekmi pa je z ekipo SLO 1 osvojil še 2. mesto. Pri mlajših deklicah je prav tako z odliko svoje nastope opravila Jerneja Brecl, ki si je priskakala 3. mesto, na ekipni tekmi pa je z ekipo SLO 1 zasedla 2. mesto. Jerneja je tekmovala tudi v nordijski kombinaciji, kjer je v svoji kategoriji osvojila odlično 2. mesto, na ekipni tekmi v NK pa je bila z ekipo SLO 1 četrta.
Ostali člani iz SSK Velenje so tekmovali v nordijski kombinaciji in tudi dosegli dobre rezultate.
Starejši dečki: 5. Vid Vrhovnik, 13. Gašper Brecl, 20. Ožbej Jelen, 21. Rok Jelen.
Mlajši dečki: 9. Jan Bombek.
Na ekipni tekmi v NK so ekipo SLO 1 zastopali Vid, Gašper in Ožbej ter osvojili 4. mesto, v ekipi SLO 2 sta bila Jan in Rok na 8. mestu.
Čestitke vsem!

Vir: SSK Velenje

Vir: SSK Velenje Vir: SSK Velenje Vir: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!