ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Marjan Jelenko 10., 23. in 28. mesto na svetovnem pokalu

NOVICA 01.02.2016



Nordijski kombinatorci so tekmovali na tekmah za svetovni pokal v Seefeldu od 29.-31.1.2016. Prva tekma je bila na vrsti v petek, 29.1.2016. Na skakalnici se je odlično odrezal Marjan Jelenko, ki je bil med daljšimi. S skokom 101,0 m je namreč ob vetru v hrbet zasedel šesto mesto. Marjanom je za prvim zaostajal pol minute, kar je dalo slutiti, da se lahko na 5 km tekaški preizkušnji zgodi še marsikaj. Drugi slovenski predstavnik Gašper Berlot (92,0 m; +2:20) je po skokih držal 48. mesto. Kombinatorci so se tokrat v tekaški smučini pomerili na 5 km. Ob odličnem vzdušju ob progi se je vrstni red nekoliko premešal. Jelenko je večji del tekaškega dela tekel na začelju večje skupine, ki se je borila za tretje mesto. Šele v samem zaključku je za las izgubil stik s skupino, a je še vedno vknjižil odlično deseto mesto (+1:00,2). Za Zrečana je to izenačitev tretjega najboljšega rezultata v karieri. Berlot je na tekaškem delu nekoliko napredoval in zasedel 44. mesto.

Svetovni pokal nordijskih kombinatorcev se je nadaljeval naslednji dan v soboto, 30.1. prav tako v Seefeldu. Na sobotno preizkušnji na skakalnico so se tekmovalci podali z zaostanki iz včerajšnje tekme, saj v Avstriji tekmovanje poteka po posebni ″triple″ obliki tekmovanja. Marjan Jelenko je imel odlično izhodišče, saj je bil v petek deseti. Na skakalnico se je podal s 15,0 točkami zaostanka, s skokom 100,0 m pa je bil za odtenek krajši od ostalih. Zrečan je tako nazadoval na 20. mesto. Na 10 km tekaško preizkušnjo se je tako podal z zaostankom minute in 46 sekund za prvim. Drugi slovenski tekmovalec Gašper Berlot (91,5 m) je zasedal 46. mesto. Tudi tokrat je Marjan Jelenko nastopil solidno na tekaškem delu, ki je trenutno njegov šibkejši del. Izgubil je namreč le tri mesta, a se kot 23. (+2:48,5) uvrstil na jutrišnjo finalno dejanje tekmovanja v Seefeldu. To pa ni uspelo Berlotu, saj je zasedel 45. mesto (+6:15,5). Pravico nastopa na nedeljski tekmi je namreč pridobilo le prvih trideset tekmovalcev.
Za zaključek tridnevnega programa nordijskih kombinatorcev v avstrijskem Seefeldu je tekmovalce pričakalo močne sneženje. Žirija tekmovanja je imela tako obilico dela, da je izpeljala tekmovanje. Skakalni del se je pričel s kar dvourno zamudo, tako da so izpeljali le eno od napovedanih dveh serijah. Iz tega razloga je bila potem spremenjena tudi tekaška dolžina iz 15 na 10 km. Marjan Jelenko je znova nastopil odlično, saj je 98,0 m napredoval iz 23. na 18. mesto. Če bi kombinatorci nastopili brez predhodnih zaostankov, bi imel Marjan tretjo oceno skakalnega dela. Marjan se je boril po svojih najboljših ter na zahtevni progi z novim snegom nekaj mest izgubil ter se uvrstil na končno 28. 

Vir: Smučarsko skakalni klub Velenje

Vir: SSK Velenje, Marjan Jelenko

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!