ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ana Drev na 52. Zlati lisici tik pod vrhom

NOVICA 31.01.2016



Ana Drev je veleslalom za 52. Zlato lisico v Mariboru sklenila na sijajnem drugem mestu. Premoč je morala priznati le Viktorii Rebensburg. Katarina Lavtar je zasedla 17. mesto.

Drevova je imela ob svojem nastopu v finalu pred tedaj vodilno Mario Pietilae-Holmner 69 stotink naskoka. Z izjemnim smučanjem je prednost konstantno večala, v cilju je prevzela vodstvo za 88 stotink. Za njo je nastopila Tina Weirather, ki je ves čas pretila Štajerki, a je na koncu zaostala za pičli dve stotinki sekunde. Nemočna je bila tudi Nina Löseth, medtem ko je Lara Gut - tretjeuvrščena po prvi vožnji - odstopila.

Na progo se je nato podala Rebensburgova, ki je v zgornjem delu storila hudo napako in izgubila dve tretjini prednosti (z 92 stotink na 32). Prav s takšno razliko je na cilju po zaslugi suvereno odpeljanega spodnjega dela prevzela vodstvo. O zmagi je odločala Eva-Marie Brem, ki je imela v štartni hišici prednost 37 stotink sekunde. Avstrijka je zgornji del proge odpeljala brezhibno, v spodnjem pa je na beli strmini pustila ogromno časa in je bila šele četrta.

Drev: To je res neverjetno!
"Ne morem verjeti, da se mi je to zgodilo v Mariboru. Glede proge sem bila skeptična. Danes sem se počutila fino, nisem pa vedela, da sem sposobna uvrstitve na oder za zmagovalke. Ko si enkrat tam, je to res neverjetno," je po drugem mestu dejala Drevova.

Šteharnik se je bal, da bo ob stopničke
"Nisem bil čisto prepričan, da ji bo uspelo, saj v zadnjih štirih, petih vratih ni dala vsega od sebe in sem se bal, da bo ravno to manjkalo do stopničk. Potem, ko se je razpletalo naprej, vidljivost je bila slabša, sonce je zašlo, sem si mislil, da stopničke bodo in ko se je zgodil še nesrečen odstop Lare Gut, sem vedel, da je to to," je po tekmi povedal glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance Denis Šteharnik.

Po prvi vožnji zanesljivo šesta
Drevova se je na progo v 1. vožnji podala kot osma tekmovalka, že v zgornjem delu je za vodilno Bremovo zaostajala za 35 stotink sekunde, ob merjenju drugega vmesnega časa se je zaostanek povečal na 49 stotink sekunde, ob prihodu v cilj je bila šesta (+1,30). Proga naslednjim tekmovalkam ni več dopuščala boljših rezultatov, vse, ki so tekmo začele za Štajerko, so se zvrstile za njo. Tudi Lindsey Vonn, ki je v zgornjem delu za Bremovo zaostala za štiri desetinke sekunde, v srednjem in v spodnjem delu pa je smučala precej slabše, kot leta 2013, ko je veleslalom za Zlato lisico tudi dobila. Smučala je preveč okoli vrat, ob drugem vmesnem času je zaostala za sekundo in 43 stotink, ob prihodu v cilj je zaostanek zrasel še za dobro sekundo (+2,45).

V finale se je poleg Drevove uvrstila še Katarina Lavtar, ki je na koncu osvojila 17. mesto. Brez finala so ostale Ilka Štuhec (39.) in Maruša Ferk (43.), Meta Hrovat je odstopila.

Vir: www.rtvslo.si

Vir: www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak