ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - državno prvenstvo za kadete in starejše dečke in deklice

NOVICA 09.02.2016



V nedeljo 7.2 je v mariborski športni dvorani Luknja potekalo DP za starejše dečke/deklice U14 in DP za kadete/kadetinje U18. Nastopilo je skupaj 384 tekmovalcev (U18-171 tekmovalcev, U14-213 tekmovalcev) iz 34 klubov.
V močni konkurenci kadetov/kadetinj starejših dečkov in deklic je Judo klub Velenje sodeloval s 7 tekmovalci. Na koncu dneva smo lahko zadovoljni saj smo domov prinesli 4 medalje.

V dopoldanskem delu dneva je potekalo državno prvenstvo U14. Pričakovali smo eno medaljo, na koncu smo zelo zadovoljni z dvema medaljama. Osvojila sta jih Živa Dokl in Tjaž Medved. Morda bi bile medalje še lepšega leska, če ne bi oba tekmovalca v polfinalu čisto na koncu borbe izgubila že dobljene borbe. Kljub temu sta se zbrala še enkrat in v borbi za tretje mesto odločno nastopila in prepričljivo zmagala. Sid Sarač in Jošt Vodovnik sta osvojila 7. mesto v svojih kategorijah in sta pokazala, da se znata boriti ter lahko računamo na dobre rezultate v bodoče.

V popoldanskem delu dneva so nastopili še kadeti in kadetinje. Konkurenca med U18 je zelo dobra, borbe so bile hude, saj so se kadeti poleg medalj borili tudi za norme za uvrstitev na evropske pokale in kategorizacijo OKS.

Pričakovana medalja Mohorič Veronike nas je razveselila, presenetila pa je Tea Laznik, ki se je prvič pomerila v kadetski konkurenci. S sproščeno borbo je presenetila vse in na koncu osvojila 3. mesto. Pohvaliti velja tudi tekmovalca Urbana Tepeja, ki je na koncu osvojil 9. mesto v kategoriji -73 kg.
Rezultati:
Starejši dečki in deklice U14:
Tjaž Medved, 3. mesto - kat. do 50 kg
Sid Sarač, 7. mesto - kat. do 66 kg
Jošt Vodovnik, 7. mesto - kat. nad 66 kg
Živa Dokl, 3. mesto - kat. do 52 kg
Kadeti in kadetinje U18:
Veronika Mohorič, 2. mesto - kat. nad 70 kg
Tea Laznik, 3. mesto - kat. do 63 kg
Urban Tepej, 9. mesto - kat. do 73 kg

Vir: Velenje.com

Vir: Velenje.com

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!