ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjske ose močnejše od slovenjgraških ježkov

NOVICA 09.03.2016



V Rdeči dvorani so naše ose odigrale novo tekmo državnega prvenstva, in sicer tekmo šaleško-koroškega derbija.
V goste so prišli igralci rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, ki so današnji dvoboj pričeli v obrambi, naš trener, dr. Marko Šibila, pa je tokrat poleg standardnih Szybe, Medveda in Senjamina Burića, od začetka v igro poslal mlade Zaponška, Levca in Ovnička ter Golčarja.
Slovenjgradčani so po našem prvem neuspešnem napadu prvi na tekmi prevzeli vodstvo, a so ose hitro, z dvema zaporednima goloma, takoj zatem prešle v svoje prvo vodstvo.
Po nekaj odličnih zaporednih obrambah je v 10. minuti naša prednost znašala plus 5 (7:2). Po prvi četrtini srečanja smo prednost povečali že na plus 8 (11:3), vratar os Rok Zaponšek pa je v tem času od devetih strelov zbral kar 5 obramb.
A je na drugi strani dobro formo pokazal tudi gostujoči vratar Dani Kašnik in tako so fantje na odmor odšli s prednostjo devetih zadetkov (15:6).
Že po nekaj minutah drugega polčasa je prednost domačinov prvič narasla na dvomestno razliko (17:7). Kljub visoki prednosti pa smo spremljali hiter tempo igre s strani obeh ekip. Korošci so sicer petnajst minut pred koncem srečanja rezultat znižali na samo sedem golov zaostanka (23:16), a dvoma o zanesljivi zmagi tokrat vendarle ni bilo. Dr. Šibila je v drugem delu šaleško-koroškega derbija v igro poslal tudi ostale igralce (Skube, Cehte, Šoštatič, Ratajec, Benjamin Burić) in čeprav so gostje poskusili tudi s tesnim pokrivanjem našega kapetana Staša Skubeta, so velenjske ose visoko prednost zanesljivo ohranjale. V zadnjih minutah srečanja sta svojo prvo priložnost za igranje v članski ekipi dobila tudi mladinca Jan Tajnik in Tadej Mazej. Konec srečanja smo, z golom mladinca Mazeja v zadnjih sekundah, pričakali z velenjsko zmago in rezultatom 34:23.
Prvi strelec je bil pri naših osah tokrat Niko Medved, ki je dosegel šest golov, po enega manj pa sta dosegla Rok Golčar in Mario Šoštarić.
Rok Golčar, igralec RK Gorenje Velenje: ''Danes smo odigrali solidno tekmo, predvsem v prvem polčasu, ko smo prejeli samo 6 golov. Mogoče smo v nadaljevanju tekme malce zaspali, a na koncu vseeno zasluženo zmagali z enajstimi goli razlike.''
Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''V obdobju, ko so fantje igrali res zavzeto, je bila igra dobra in kvalitetna in situacijo smo imeli pod nadzorom. Nato smo v drugem delu dvoboja malce popustili, kar je včasih zaradi visokega vodstva tudi razumljivo, a smo se nato ponovno zbrali in zaključek odigrali tako kot je potrebno. Čestitam tako svojim fantom, kot tudi ekipi Slovenj Gradca, ki je dobra ekipa in jo čaka še lepa prihodnost.''
1. NLB Leasing liga, 21. krog
RK Gorenje Velenje : RK Slovenj Gradec 2011 34:23 (15:6)
Velenje, Rdeča dvorana, 1.000 gledalcev, sodnika Branko Pirc in Rok Škvarč
Gorenje: B. Burić (3 obrambe), Zaponšek (10 obramb); Mazej 1, Cehte 2, Medved 6, S. Burić 4, Ovniček 4, Levc 1, Szyba 2, Skube 1, Golčar 5, Šoštarič 5, Kleč 2, Ratajec 1, Tajnik
Slovenj Gradec: Kašnik (9 obramb), Soldo (4 obrambe); Ocvirk 2, Zbičajnik 1, Banfro 1, Suholežnik, Doberšek 2, Dujmovič, Hartman, Voršič 1, Kobold 1, Šol 1, Krevs, Poklič 3, Štumpfl 5, Malus 6 Sedemmetrovke:Gorenje 1 (1); Slovenj Gradec 2 (3)
Izključitve: Gorenje 8 min; Slovenj Gradec 8 min
Rdeč karton: Jure Doberšek (51. minuta)
Ob vsem rokometnem dogajanju, pa nismo pozabili na rokometašice ŽRK Velenje in njihov praznik - dan žena- zato smo med polčasom tekme, skupaj s PUP Velenje d.d., Podjetjem za urejanje prostora Velenje, rokometašicam članske ekipe in strokovnemu štabu ŽRK Velenje podelili 25 rožic.

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje, Foto: Goran V.K. Photography

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!