ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


RK Gorenje premagal še RK Koper

NOVICA 13.03.2016



V nedeljo, 13. 3. 2016 so Ose prve premagale doslej doma neporažen Koper. 

Za nami je še dvaindvajseta tekma letošnjega državnega prvenstva, kjer je RK Gorenje v Kopru zabeležili še dvajseto zmago.
Ose se tokrat izjemoma zaigrale v črnem – rezervnem – dresu, a barva ni vplivala na njihov odličen začetek. Z dvema zadetkoma Cehteta in Šoštariča ter s tremi obrambami Burića, so po petih minutah že vodili za 1:5. Z granitno obrambo in hitrim gibanjem so domačinom še naprej preprečevali lahke strele. Po dveh zaporednih izključitvah na strani Velenja (Nejc Cehte in Senjamin Burić) so se domačini sicer približali na en zadetek zaostanka (5:6), a so se gostje kaj kmalu ponovno odlepili z rezultatom 6:9.
Pet obramb Burića in novih pet golov Šoštariča pa je deset minut pred odmorom pripomoglo k temu, da je semafor kazal prvo prednost s petimi zadetki (7:12). V obrambo je v teh minutah trener os Šibila postavil tudi steber obrambe Mitjo Nosana, v napadu pa so svoje minute dobili tudi Levc, Kleč in Szyba. Slednji je hitro po vstopu prispeval tri zadetke. A sledile so slabše minute Velenjčanov, Koprčani so zadeli štirikrat zapored in se dve minuti pred koncem približali na dva gola zaostanka (13:15). Izid polčasa je sedem sekund pred koncem postavil Staš Skube za 13:16.
Gostje so tudi drugi polčas pričeli v isti postavi, in sicer Šoštarič, Cehte, Skube, Ratajec, Medved, S. Burić in B. Burić v vratih. Po treh zaporednih golih Medveda je vodstvo ponovno znašalo plus 5 (14:19), nadaljevanje vrhunske igre v obrambi in hitrih protinapadov pa je v 37. minuti prineslo prvo vodstvo s sedmimi zadetki prednosti (15:22).
Razlika je bila v drugem delu tekme očitno na strani Velenjčanov, z lahkimi zadetki pa so se 12 minut pred koncem srečanja prebili do prednosti desetih golov z rezultatom 18:28. Priložnost so tako dobili še ostali igralci (Levc, Golčar, Ovniček, Zaponšek), ki so dvomestno prednost svoje ekipe tudi zadržali. Dvoboj proti Kopru se je tako končal z rezultatom 23:38.
Prvi strelec tekme je bil Mario Šoštarič, ki je zadel sedemkrat, zadetek manj pa je dosegel Niko Medved.

Čestitamo!

Vir: RK Gorenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!