ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Ose v Rdeči dvorani ostajajo neporažene

NOVICA 20.03.2016



V 23. krogu 1. NLB Leasing lige, v katerem so se rokometaši RK Gorenje pomerili proti ljubljanski ekipi RD Slovan, je bila domača tekma velenjskih os posvečena vsem mlajšim kategorijam kluba.

Njihov glavni trener dr. Marko Šibila je tokrat na igrišče poslal spremenjeno in pomlajeno prvo postavo, in sicer so v naši značilni postavitvi obrambe 6:0 pričeli Medved, Levc, Ovniček, Cehte, Golčar, Senjamin Burič in na vratih Zaponšek. Fantje so hitro pokazali veliko željo in učinkovitost ter začetnih 0:0 v prvih minutah spremenili v vodstvo s 5:0. Svoje pa je v dodal tudi domači vratar Rok Zaponšek (do te minute 3 obrambe in brez prejetega gola), ki so ga gostje prvič uspeli premagati šele v 9. minuti. Domačini so še naprej odlično igrali v obrambi, v napadu prikazali atraktivno igro ter tako po petnajstih minutah igre vodili s sedmimi zadetki prednosti (10:3). Čeprav so gostje z delnim izidom 1:3 malce umirili naš tempo, je Šibila v igro poslal našo ustaljeno »prvo postavo«, ki je Ljubljančanom ponovno pobegnila na visokih 14:6. Naše ose so še naprej pikale v nasprotnikovo mrežo in tako polčas dobile z rezultatom 20:11.

V drugem polčasu je Roka Zaponška v vratih zamenjal Benjamin Burić, hitro zbral dve obrambi in tako je prednost Velenjčanov, tretjič na tekmi, zrasla na dvomestno razliko (22:12) ter nato še prvič na tekmi na plus 12 (24:12). Gostje so v naslednjih minutah napravili delni izid 0:4 in rezultat znižali na 24:16, a so se naši fantje, ob bučni podpori Šaleških graščakov, ponovno prebudili in prednost je petnajst minut pred koncem ponovno znašala plus 10 (26:16). Od tega trenutka naprej so naše ose prestavile še eno prestavo višje in se do konca srečanja ustavile pri zmagi s šestnajstimi zadetki prednost (36:21).

Tokrat so bili prvi strelci tekme kar trije, in sicer Staš Skube, Mario Šoštarič in Senjamin Burić, ki so zadeli po šestkrat, vratarja Rok Zaponšek in Benjamin Burić pa sta skupaj zaustavila kar 25 žog.

Dr. Marko Šibila, glavni trener RK Gorenje Velenje: ''Danes smo zmagali z visoko razliko, čeprav se velikokrat zgodi, da pri tako visoki razliki fantom hitro popusti koncentracija. Moramo biti zadovoljni, čestitati fantom, danes so se res izkazali, se sprostili, zaigrali poletno in tudi če se je zgodila kakšna napaka, jim jo je potrebno oprostiti. Dosegli pa so tudi precej atraktivni zadetkov.''
Mitja Nosan, igralec RK Gorenje Velenje: ''Občinstvo in gledalci, ki jih imamo zadnjih nekaj tekem v domači dvorani res ogromno, nas popeljejo in nam dajejo energijo, da lahko tako visoko zmagamo kot smo danes. Prepričan sem, da nam bodo pomagali tudi na prihodnjih tekmah vse do konca sezone in tega se iskreno veselim.''

1. NLB Leasing liga, 23. krog
RK Gorenje Velenje : RD Slovan 36:21 (20:11)
Velenje, Rdeča dvorana, 1.000 gledalcev, sodnici Helena Crnojevič in Emina Kostecki-Radić (obe Hrvaška)
Gorenje:Zaponšek (11 obramb), B. Burić (14 obramb); Mazej, Cehte 2 , Medved 2, S. Burić 6, Ovniček 4, Levc 2, Szyba 1, Skube 6, Golčar 1, Šoštarič 6, Kleč 5, Tajnik, Ratajec 1, Nosan
Slovan:Mlakar (1 obramba), Selakovič, Škorc (6 obramb); Kikanovič 1, Marinček 1, Montanari-Knez, Marušič 3, Marojevič 2, Stojnič 1, Erak, Krivic 2, Topolovec 4, Grojzdek 3, Planinc, Cherrier 1, Sankovič 3
Sedemmetrovke:Gorenje 3 (3); Slovan 2 (5)
Izključitve:Gorenje 4 min; Slovan 6min

Naslednji dvoboj, pred daljšim tekmovalnim premorom, ose čaka že v petek, 25. marca 2016, ko se bodo ob 19.00 v športni dvorani Hardek pomerili proti ekipi RK Jeruzalem Ormož.

Vir: RK Gorenje, Foto: Goran V.K. Photography

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!