ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - tretja zaporedna zmaga nogometašev Rudarja

NOVICA 11.04.2016



V 29.krogu prve lige TS so nogometaši NK Rudar pred domačimi navijači pomerili z ND Gorico in jo po izjemnem zadetku Senada Jahiča premagali z rezultatom 1:0.

Postava: Radan, Ihbeisheh, Bolha, Džinić, Jahić, Tolimir, Pišek, Trifković (od 90. Grgić), Črnčič, Babić (od 77. Lotrič), Eterović (od 80. Prašnikar).

Rudar je znova zaigral nekoliko oslabljen, brez Stjepana Babića in Davida Kašnika. Toda na drugi tekmi zapored smo prišli do gola s pravim evrogolom. Na prejšnji tekmi je v Novem mestu izjemno zadel Mate Eterović, tokrat pa je vodilni gol na tekmi zabil Senad Jahić, ki je odbito žogo po podaji Jake Ihbeisheha v kazenski prostor z več kot 30 metrov poslal v gol. Na 71. tekmi Rudarja in Gorice, četrti letos, je pred golom po strelih Kotnika in Mevlje dobro posredoval vratar domačih Matej Radan.

Novogoričani so v drugi polčas krenili malo odločneje, vendar jim vratarja domačih ni uspelo premagati. Niti v 71. minuti, ko je po podaji s strani kapetan Burgić z glavo žogo za las posla mimo gola, kot tudi dve minuti pozneje na drugi strani Anže Pišek. Tudi domači smo namreč uspešno nizali napadalne akcije, ki pa niso imele uspešnega zaključka. Rudar je dosegel tretji zaporedno zmago in se približal petouvrščenemu Zavrču.

Četa trenerja Jerneja Javornika je minulo soboto v 70. savinjsko-šaleškem derbiju z 2:0 ugnala Celje, še bolj razpoloženi pa so bili knapi v dolenjski prestolnici. Farmacevti niso našli recepta za razpoložene Velenjčane, ki so v mrežo Krke zabili kar pet zadetkov.

Čestitamo! Srečno še naprej!


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!