ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - ob podpori črno-rumenih navijačev ose osvojile drugo mesto v državi

NOVICA 29.05.2016



Naši in celjski rokometaši so v dvorani Zlatorog odigrali 102. večni derbi v zgodovini Slovenije. Dvoboj je odločal tudi o naslovu državnega prvaka, ki so ga osvojili domačini.
Večni derbi je prinesel tudi izredno vzdušje obeh navijaških skupin, saj je v Celje pripotovalo več kot 250 velenjskih navijačev. Dvoboj dveh vodilnih ekip v 1. NLB Leasing ligi se je začel izjemno napeto z izmenjavanjem v vodstvu. Celjani so nato prešli v rahlo vodstvo, a smo jih v 14. minuti ujeli in izenačili na 5:5. V prvem polčasu je bil povsem izven forme naš vratar Benjamin Burić, zato je priložnost v 20. minuti dobil Rok Zaponšek. Gostje so devet minut pred koncem izid še sedmič poravnali (9:9), a so Celjani, po nekaj zgrešenih »zicerjih« Velenjčanov, pet minut pred koncem pobegnili na plus 3 (13:10). Trener os dr. Marko Šibila je ukrepal z minuto odmora, kar pa ni pomagalo, saj so Celjani do polčasa prednost povečali na 16:12.
V začetnih minutah drugega polčasa je sicer dve hitri obrambi zbral Benjamin Burić, a je bil na drugi strani razpoložen vratar Lesjak in tako so nam Celjani že v 7. minuti drugega polčasa pobegnili na visokih plus 5 (19:14). Izredno živčno nadaljevanje tekme gostom žal ni prineslo znižanja rezultata, saj so domačini povečali prednost na 26:16. Naše ose so do konca tekme prednost sicer malce znižale, a Celjani so dobili dvoboj z rezultatom 29:22 in tako postali državni prvaki sezone 2015/16.
Prvi strelec naših os je bil Senjamin Burićs štirimi zadetki, po enega manj pa so dosegli Rok Ovniček, Michal Syzba in Mario Šoštarič.
Posebna pohvala gre tokrat našim zvestim navijačem Šaleškim Graščakom, ki so se derbija v Celju udeležili v velikem številu, pripravili izjemno vzdušje in spodbujali naše fante do zadnje minute!
Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''Žal danes ni šlo tako, kot smo si zamislili. Želeli smo do konca odigrati izenačeno, a žal smo z mnogimi zgrešenimi streli dopustili Celjanom, da so se odlepili. V Celju pa se je po takšnem zaostanku težko vrniti in jih ujeti. Na koncu smo osvojili drugo mesto, to je naša realnost, igralcem čestitam za celotno sezono, konec koncev smo bili do zadnjega kroga vodilno moštvo. Videli smo tudi, kaj nam še manjka in potrebno je delati naprej. Obenem ni se rad zahvalil šesterici naših os, ki odhajajo in jim zaželel vso srečo v nadaljevanju kariere.''
1. NLB Leasing liga, zadnji krog končnice
RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 29:22 (16:12)
Celje, Dvorana Zlatorog, 4.500 gledalcev, sodnika Dušan Deržek in Uroš Nahtigal
Celje: Lesjak (12 obramb), Gajić (1 obramba); Blagotinšek 1, Malus 1, Barbarskas 4, Janc 4, Razgor 1, Marguč 6, Poteko 1, Suholežnik, Zarabec 5, Kodrin 1, Fižuleto, Mlakar 2, Žvižej 3
Gorenje: B. Burić (2 obrambi), Zaponšek (4 obrambe); Božović, Cehte 2, Medved 1, Ovniček 3, S. Burić 4, Levc, Syzba 3, Skube 1, Golčar, Šoštarič 3, Kleč 2, Gams 1, Ratajec 1, Nosan 1
Sedemmetrovke: Celje 7 (7); Gorenje3 (4)
Izključitve: Celje 12 min; Gorenje 18 min
Rdeč karton: Mario Šoštarič (44. minuta), Janez Gams (57. minuta), Vid Poteko (57. minuta) 

Čestitamo fantje! Glavo gor in srečno v novi sezoni!

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!