ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - visoka zmaga ŽNK Rudar Škale za potrditev naslova podprvakinj

NOVICA 30.05.2016



Za člansko ekipo je še zadnje dejanje sezone. Na glavnem igrišču Mestnega stadiona ob jezeru smo s kar 8:0 premagale ekipo ŽNK Radomlje. 5 zadetkov je dosegla včeraj izjemna Larissa Šoronda, po enega pa Vanja Duronjić, Sanja Malinić in Lara Prašnikar. Zadnjo tekmo v rdečem dresu je včeraj odigrala izjemna Lara Prašnikar. Svojo nogometno kariero bo nadaljevala v Nemčiji. 

Pred trenerjem Dušanom Uršnikom in igralkami je bilo še zadnje dejaje sezone. V goste so prihajale igralke ŽNK Radomlje s katerimi smo se v letošnji sezoni pomerile že dvakrat. Na prvem srečanju smo nesrečno izgubile z 1:0, na domačem terenu pa smo jih v spomladanskem delu tesno premagale z 2:1. Pričakovale smo trdo srečanje. Obe ekipi sma srečanje začele precej umirjeno.

Po uvodnih minutah so naša dekleta prestavila v višjo prestavo. Na 1:0 je tako z izjemno natančnim strelom z velike razdalje Larissa Šoronda matirala reprezentančno vratarko Sonjo Čevnik. Vsega štiri minute je naša ekipa potrebovala za novo spremembo rezultata. Tudi tokrat se je zadetka veselila včeraj nerešljiva uganka za Radomljanke Larissa Šoronda. Po podaji je v samostojnem premoru prehitela Barbaro Kralj in tudi v drugo matirala Sonjo Čevnik. Pred koncem prvega polčasa so gledalci uživali še v tretjem zadetku. Hat-trick je dosegla Larissa Šoronda.

Med polčasom so se dekleta ohladila v senci Mestnega stadiona, trenerja Dušan Uršnik in Zvone Čosić pa sta jih pohvalila za predstavo v prvem polčasu.

Svoj četrti zadetek na tekmi je v 56. minuti nanizala Larissa Šoronda, le 4. minutie kasneje pa je po podaji Sanje Malinić svoj poslovilni zadetek v rdečem dresu dosegla Lara Prašnikar.

V 62. minuti je še petič na tekmi v polno zadela Larissa Šoronda, do konca tekme pa je vratarko Sonjo Čevnik premagala še Vanja Duronjić. Po menjavi vratarke, v igro je vstopila nadarjena Tara Komatar pa se je med strelke vpisala še Sanja Malinić. Dekleta so včeraj prikazala odlično igro in povezanost ekipe, zato vse pohvale celotni ekipi. Drugo mesto v državi ni od muh, kakor tudi ne tako visoka zmaga.

Po tekmi je sledil zaključek in druženje vseh ljubiteljev ženskega nogometa v Šaleški dolini na katerem se je od soigralk, trenerjev, vodstva in ostalih članov kluba poslovila izjemna Lara Prašnikar. Naša najboljša strelka in ena izmed najboljših nogometašic Slovenskega ženskega nogometa zapušča našo nogometno sredino in se podaja novih uspehom naproti. Svojo nogometno znanje bo nadgrajevala v 1. Nemški Bundesligi. Mi se ji na tem mestu zahvaljujemo za ves njen trud in vse kar je doprinesla ženskemu nogometu v Šaleški dolini, verjamemo da bo njen doprinos v Slovenski ženski nogomet z njeno rastjo še večji. Vedno z nami, vedno s tabo! HVALA LARA IN SREČNO!

Čestitamo dekleta in srečno v novi sezoni!

Vir: ŽNK Rudar Škale

 

 

Vir: ŽNK Rudar Škale Vir: ŽNK Rudar Škale Vir: ŽNK Rudar Škale Vir: ŽNK Rudar Škale Vir: ŽNK Rudar Škale

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!