ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Šolski šport - šolsko državno prvenstvo v judu

NOVICA 10.06.2016



V Kopru je bilo tudi letos šolsko državno prvenstvo v judu. Tekmovalo je 149 učencev in učenk iz 90 osnovnih šol iz cele Slovenije. Kvaliteta tekmovanja je bila na visokem nivoju in videti je bilo veliko dobrih borb ter dobro izvedenih tehnik.

Šolskega državnega prvenstva so se udeležili tudi člani Judo kluba Velenje, ki so tokrat zastopali svoje šole.
Pet tekmovalcev velenjskega kluba se je odlično borilo in v rokah smo imeli že vseh pet medalj. Na koncu nas je sreča malenkost spregledala in medalj so se veselili trije tekmovalci.

Državna šolska prvakinja je postala v kategoriji do 63 kg Tea Laznik (OŠ Livada), kar je že njen letošnji drugi državni naslov (U16) in tretja medalja z državnih prvenstev, bronasta pri U18.

Tretje mesto si je v kategoriji do 73 kg priboril Miha Ciglar (OŠ KDK Šoštanj), ki se razvija v odličnega in zanesljivega tekmovalca.

Vse je najbolj presenetil mladi Tjaž Medved(OŠ Livada), ki je šele letnik 2004 in se je enakovredno kosal s starejšimi borci. Na koncu je bil zelo vesel tretjega mesta v kategoriji do 55 kg.

Na stopničkah v kategoriji do 55 kg smo do zadnje sekunde imeli še Urha Štobra (CVIU Velenje). Medaljo je s svojo veliko napako izgubil dobesedno v zadnji sekundi borbe za tretje mesto. Na napakah se učimo, naslednjič bo bolje.
V borbi za tretje mesto je vodil tudi David Hostič (OŠ Nazarje). Neizkušenost ga je premagala in na koncu je osvojil dobro peto mesto v kategoriji nad 81 kg.

Čestitamo vsem tekmovalcem!

 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!